banner913
banner932
banner1012

Depresyonu Yenmenize Yardımcı Olacak 10 Faydalı Kitap

banner1020

Hepimiz zaman zaman uyanmak istemediğimiz, iletişimden kaçındığımız, ‘her şey berbat’ dediğimiz o dönemden geçiyoruz. İştahımız, tavrımız, beklentilerimiz, duygularımız değişiyor. Kendimizi dipte hissediyor ve hiçbir şeyin yoluna girmeyeceğine inanıyoruz. Böyle zamanlarda, düşüncelerimizin nedenini anlamamızı sağlayacak, kendi içimize dönüp kendimizle yüzleşmemize yardımcı olacak kitaplar var, iyi ki de varlar! İşte kendimize ve yaşadıklarımıza bambaşka bir pencereden bakıp, farklı yorumlamamıza yardımcı olacak 10 kitap;

banner974
Depresyonu Yenmenize Yardımcı Olacak 10 Faydalı Kitap

banner971

 

1.Seninle Başlamadı / Mark Wolynn

Ülkemizde 2016 yılında yayınlanan Seninle Başlamadı kitabı, kendi içinizde belki de varlığını bile bilmediğiniz travmaları ortaya çıkarıp onlarla yüzleşmenizi aşmanızı sağlayacak bir kitap. Aynı zamanda bir Psikiyatr olan Mark Wolynn’in kendi klinik çalışmalarından da örnekler verdiği bu kitapta, yalnızca kendi yaşadıklarımızın değil, aile travmalarımızın da psikolojimiz üzerindeki etkisi anlatılıyor.

 

2. Vazgeçebilmek / Guy Finley

En çok satan kişisel gelişim kitaplarından biri olan Vazgeçebilmek’te Guy Finley, neden mutlu hissetmediğimizi, mutlulukla aramızda duran engelleri gösterip, onlardan nasıl vazgeçebileceğimizi anlatıyor. Olumsuz düşüncelerden arınmanızı sağlayacak bu kitapta gerçek yaşam öykülerine de yer veriliyor.

3. Depresyon Vaka Örnekleri ve Çıkış Yolları / Dr. Oğuz Tan

Psikiyatr Uzmanı Dr. Oğuz Tan’ın üçüncü kitabı olan Depresyon Vaka Örnekleri ve Çıkış Yolları’nda adından da anlaşılacağı üzere Oğuz Tan, kendi hastalarının da hikayelerini paylaşmış. Hepsi birer ilham kaynağı olabilecek bu hikayelerin yanı sıra kitapta, depresyonun doğası, biyolojik ve psikolojik sebepleri, depresyona neden olan faktörler de okuyucunun anlayacağı açıklıkta yazılmış.

4. Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak / Dale Carnegie

Dünyanın birçok yerinde milyonlarca satan bu kitapta, günlük yaşantımızda aklımıza takılıp endişe ve üzüntüye neden olan düşüncelerden nasıl kurtulacağımız, üzüntüye nasıl savaş açacağımız anlatılıyor.

 

5. Üzgün İnsandan Özgür İnsana / Prof. Dr. Uğur Batı – Deniz Bayramoğlu

Üzgün İnsandan Özgür İnsana kitabı, insanlık tarihiyle başlayıp günümüz tüketim toplumu ve insanın bu evrelerdeki değişimini, psikoloji, sosyoloji, antropoloji gibi birçok yardımcı bilimli açıklıyor.

6. Özgüven Kazanmak / Özcan Göknar

Psikolog olan Özcan Göknar bu kitabında, birçok rahatsızlığın altında yatan temel neden olan özgüven eksikliğini ve nedenlerini incelerken bir yandan da ‘’özgüven nasıl kazanılır?’’ sorusuna yanıt veriyor. Kitapta gerçek vakalardan da örnekler yer alıyor.

7. İyi Hissetmek / Dr. David D. Burns

1980 yılında yazılan bu kitap, hala kendi türündeki diğer kitaplarla aynı oranda talep görüyor. Tüm zamanların en iyi kişisel gelişim kitaplarından olan İyi Hissetmek’i okuyan depresif insanların yüzde 70 kadarı başka hiçbir tedavi ya da terapi yöntemi kullanmadan korkularından, kaygılarından, olumsuz düşüncelerinden arınmış, yani iyileşmiş. Düşüncelerinizi değil, düşünce şeklinizi değiştirmeyi hedef alan bir kitap.

 

8. Evrenden Torpilim Var / Aykut Oğut

Oldukça samimi ve akıcı bir dille yazılan bu kitapta, eğlenceli hikayelerle olumlu düşüncelerin hayatınızı olulu yönde değiştireceği anlatılıyor.

9. Evinizdeki Terapist: Düşüncelerinizi Değiştirecek Duygularınıza Hakim Olma Yolları / Dennis Greeberger

Birçok psikiyatrın danışmanlarına tavsiye ettiği bu kitapta, farklı ruhsal problemlerle ilgili bilgiler verip, çözümler öneriyor. Okuyucunun kendini tanımlamasını ve çözümlemesini sağlıyor.

10. Hiç Kimse Sıradan Değildir / Markus Zusak

Diğer kitaplardan farklı olarak Hiç Kimse Sıradan Değildir aslında roman türünde yazılmış bir kitap. Ancak roman konusu itibariyle insanın yapabileceklerinin çok ötesinde bir kapasiteye sahip olduğunu anlatıyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.