banner913
banner932
banner1012

Aslı Bolayır’ın “Connect-xion” Sergisi ARUCAD Art Space’te açıldı

banner1020

Kıbrıs’ın ve bölgenin tek sanat, tasarım, iletişim odaklı üniversitesi Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi(ARUCAD)Plastik Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Aslı Bolayır’ın “Connect-xion” isimli solo sergisi 10 Mayıs Cuma akşamı Lefkoşa’da ARUCAD Art Space’te sanatserverlerle buluştu.

banner974
Aslı Bolayır’ın “Connect-xion” Sergisi  ARUCAD Art Space’te açıldı

banner971

Kıbrıslı sanatçı Aslı Bolayır’ın ARUCAD Art Space’te izleyiciyle buluşan en son sergisi Connect-xion göçebe varoluşu, zamanı, ruh halleri ve oluş biçimlerini mekânlararası hareketle irdeliyor. Bolayır’ın haritalar, litograflar ve kolajlar aracılığıyla çizdiği kalp haritaları, bizi nerede olduğumuzu, nereye gidebileceğimizi, hayatta kaybettiklerimizi ve en önemlisi şans ve tesadüflerle keşfedebileceklerimizi gösteriyor.

Sanatçı Aslı Bolayır, bu sergisinde Samanbahçe’de olan neşeli balina freski ve ARUCAD Art Space galerisindeki haritalar, litograflar, sanatçı kitapları ile bir galeri sunumu sınırlarının dışına taşarak Lefkoşa’nın karmaşık sokakları arasında yürümeye davet ediyor.

Sergi, 22 Mayıs 2019’a kadar Lefkoşa Saray Otel arkasındaki Müftü Raci Efendi Sokak’ta bulunan ARUCAD’ın etkinlik mekânı Art Space’te ziyarete açık olacak.

ASLIBOLAYIR KİMDİR?      

Fransa’da Marsilya Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nden mezun olan Aslı Bolayır yurt içi ve yurt dışı birçok kişisel ve kolektif sergide yer almıştır. Çalışmaları özel ve kamusal koleksiyonlarda bulunmaktadır. Ayrıca Expressive Arts atölyelerini Kıbrıs ve İspanya’da devam ettirmektedir. Şu an Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi’nde (ARUCAD) Plastik Sanatlar Bölümü’nde görev yapmaktadır.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.