banner913
banner932
banner1012

Arjantin’e iki ödül birden

banner1020

Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali’nde gösterileri ve sahne performanslarıyla en iyi performans ödülüne layık görülen Arjantin, gala gecesinin de birincisi olmayı başardı

banner974
Arjantin’e iki ödül birden

banner971

49. Geleneksel İskele Festivali kapsamında bu yıl 22.’si düzenlenen Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali’nde gala heyecanı yaşandı.
Toplam 12 dalda ödülün verildiği gecenin birincisi ise, KKTC’ye ilk kez gelen Arjantin oldu. Arjantin, birincilik ödülünün yanı sıra “En iyi performans” ödülünün de sahibi oldu. 
Organizatörlüğünü Kuzey Kıbrıs Halk Dansları Federasyonu Başkanı aynı zamanda İskele Belediyesi Halk Dansları Yönetmeni, CIOFF KKTC Başkanı Özlem Kadirağa’nın yaptığı gecede, KKTC ve Türkiye’nin yanı sıra Arjantin, İspanya, Şili, Rusya, Azerbaycan ve Makedonya’dan gelen ekipler gösteriler sundu.
Gala gecesi, büyük beğeni toplarken, misafir olarak katılan Erenköy Lisesi Dans Grubu’nun sergilediği gösteri de beğenildi. Gecede sırasıyla İspanya, Azerbaycan, Türkiye, Makedonya, Şili, Rusya ve Arjantin ekipleri sahne aldı.
Tanju Hastunç, Adem Öksüzoğlu, Sibel Sezer, Salahi Döşemeci, Savaş Tuğsavul, Candan Doğu ve Meclis Üyesi Ozan Türelleri’in jüri koltuğuna oturduğu gecede ödüller de sahiplerini buldu.
Gösterileri ve sahne performanslarıyla en iyi performans ödülüne layık görülen Arjantin, gala gecesinin de birincisi olmayı başardı.
Ödülünü İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun elinden alan Arjantin’i takip eden ülkeler ise Makedonya ve İspanya oldu. İskele özel ödülü de Azerbaycan’ın oldu. 
Diğer dallarda ödül alan ülkelerse şöyle:
En İyi Kadın Dansçı – Rusya (Olga Starodubova) 
En İyi Erkek Dansçı – Azerbaycan (Novroz Mamadli) 
Jüri Özel Ödülü – Türkiye
İskele Özel Ödülü – Azerbaycan 
Otantik Grup Ödülü – İspanya
Halk Ödülü – Şili 
Festival Ödülü – Rusya 
Koreografi Ödülü – Makedonya 
En İyi Performans Ödülü – Arjantin 



 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.