banner913
banner932
banner1012

Küçük Kaymaklı açtı – kapattı


Yücel HATAY

Yücel HATAY

Okunma 07 Nisan 2019, 23:28

Başkentin Play-out’a kalmama mücadelesindeki Gençlik Gücü ile Küçük Kaymaklı, ikişer gol atarak birer puanla yetindi.

Şehit Hüseyin Ruso Stadyumunda dün oynanan Futbol K-Pet Süper Lig’in 25.hafta karşılaşmasında gol perdesini açan ve kapatan K.Kaymaklı oldu.

31 puanla 10.sırada bulunan Gençlik Gücü tam kadroydu. 23 puanla 12.sıradaki Küçük Kaymaklı ise kırmızı kart cezalısı Taner Bingöllü’den yoksundu.

Karşılıklı ataklarla başlayan karşılaşmanın ilk etkili atağını Gençlik Gücü gerçekleştirirken K.Kaymaklı kalecisi Efe gole imkan vermedi.

Rakip kaleye ilk şutunu ancak 22.dakikada atabilen Küçük Kaymaklı, ilerleyen dakikalarda baskısını artırıp serbest vuruştan kazandığı golle öne geçen taraf oldu. Golden sonra oyun temposu düştü. Son dakikalarda rakip sahada baskı kuran Gençlik Gücü, Debola’nın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu dışarı göndermesiyle skoru değiştiremedi.

İkinci devre yine karşılıklı ataklarla başladı. Önce Gençlik Gücü, sonra Küçük Kaymaklı ataklarında top direkten döndü.

İlk yarım saat dolarken Gençlik Gücü skoru eşitledi. Golden sonra K.Kaymaklı oyundan düşerken Gençlik Gücü baskı kurdu ve ikinci golü de atarak öne geçti.

Oyun yeşil beyazlıların kontrolünde geçerken hakem Utku Hamamcıoğlu’nun İltaç Keçeli’ye kırmızı kart göstermesiyle oyunun rengi bir anda değişti.

Gençlik Gücü 10 kişi kalınca geriye iyice yaslanıp skoru korumaya çalışırken K.Kaymaklı rakibe baskı yapma fırsatı buldu. 5 dakika ilavenin son dakikasında ise yeşil siyahlılar skoru eşitleyince karşılaşma 2-2 berabere sona erdi.

Gençlik Gücü’nde orta sahanın beyni olarak nitelendirebileceğimiz Ali Akbulut dün bende hüsran yarattı. Bu futbolcunun çok sayıda top kaybı, rakibe atak fırsatı yarattı. Golcü Özgür’ün daha 25. dakikada sakatlanarak oyundan çıkması ise Gençlik Gücü için olumsuzluk yaratan bir başka etkendi.

Sonuçta alınan 1 puan Baf Ülkü Yurdu ve Gönyeli’nin yenildiği düşünülürse Gençlik Gücü için bu haftalık kazanç sayılabilir. K.Kaymaklı için ise alınan 1 puan, önündeki rakiplerle olan puan farkı nedeniyle bir anlam ifade etmedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.