banner913
banner932
banner1012

Kritik haftalar…


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 31 Ekim 2018, 23:07

Ligimizin 6’ncı haftasını tamamlamış bulunuyoruz! Ağır idman, yorucu haftaları geride bırakıp takımların üst düzey form tuttukları sürece girmiş bulunuyoruz!

Bundan sonra mazeret falan dinlenmez! Takımlarımızın gücü ne ise o ortaya çıkacak! Kısaca ak koyun kara koyun bu haftadan itibaren ortaya çıkacak, takımlarımızın gideceği köyün minareleri görünmüş olacak!

Bugün için var olan puan farklarını çok ciddiye almayınız, her şeyin değişebileceği gibi farklar da belirginleşebilir. Ligin rengi bulanabileceği gibi heyecan da yok olabilir veya daha da artabilir. Bunları önümüzdeki haftalarda alınacak sonuçlar belirleyecektir.

Takımlarımızın altı (6) haftalık performanslarına, aldıkları puanlara değil sergiledikleri futbola baktığımda bazı olgular kafamda belirdi ama kesin kanaate varamadığımı söylemeliyim. Ne var ki bu haftadan itibaren sergilenecek performanslar, kalıcı olandır. İlk yarının sonunda ortaya çıkacak tablo lig sonunun göstergesi olacaktır diye düşünüyorum.

Takımlarımızın kadro zenginliği ve yetenekli futbolcu sayısına baktığımda Yenicami ile Mağusa Türk Gücü’nün önde olduğunu saptamakla birlikte bu iki takımımızın olabilecekleri kadar başarılı olamadıklarını gözledim. Evet Siyah beyazlı Yenicamililer, altıda 6 yaparak kayıpsız gidiyorlar ama üstün bir performans sergilediklerini de söyleyemeyiz. Ancak son iki haftada sergiledikleri futbol, kurgu, bizden tam not almıştır. Bu da ilerisi için umut vadeden bir gelişmedir. Yalnız şu da bir gerçek ki Siyah beyazlılar, bundan sonra ‘boydaşları’ ile yarışıp ligin üst sıralarını etkileyecek müsabakalara çıkacak oluşunu da hesaba katınız!

Mağusa Türk Gücü, hala kendini bulmuş değildir. Maç süresinde çok iyi organizasyonlar gerçekleştirebilirken çok acemice davranışlar içerisine de girmekteler. Özellikle ikinci bölgesi yeterli derecede savaşmadığından, savunmada gediklerin oluşmasına neden olmaktadırlar. Mağusa Türk Gücü, bu sorununu (savunma zaaflarını) çözdüğü zaman, şampiyonluğa ortak değil, şampiyonlukta favori konuma gelir. Ancak bugün için böyle bir görüntü vermiyorlar…

Ligin alt kısmına baktığımızda ise ilginç bir tablo ortaya çıkmaktadır. Ligin dibine demir atmış Gençler Birliği bile canlı ve istekli futbol sergiliyor. Bu görüntü Esentepe, Küçük Kaymaklı, Girne Halk Evi ve Binatlı’da da görülmektedir. Yani düşmeyi kabullenmiş görünmüyorlar. Sergiledikleri futbol da fena değil hani! Bu takımların sorunları futbolcu kalitesinden çok, yönetim ve camianın ilgi azlığından kaynaklanıyor gibi geliyor bizlere…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.