banner913
banner932
banner1012

Korkunun ecele faydası yok!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 28 Nisan 2018, 17:24

Ulusal Birlik Partisi dışındaki siyasal yapıların geldikleri duruma bakın!

Dörtlü koalisyonda kader birliği yapan siyasi partiler yerel seçimlerde,Belediye meclis üyelikleri için küçük yerleşin bölgelerinde ortak liste çıkaramaya, büyük yerleşin yerlerinde ise her parti kendi amblemi altında belirlenecek adayları destekleyecek!

Belediye Başkan adaylıkları için belirsizlik hala devam ediyor!

Örneğin Lefkoşa da bir çok CTP linin, başarısız olarak değerlendirilen Harmancıyı desteklemeyeceği açık, açık ifade ediliyor.

“Parti tüzüğünde ve de yönetmeliklerde partili olmayan birini desteklemediğiniz takdirde disiplin suçu işlemiş sayılırsınız, diye bir madde var mı?” diyorlar!

Bu konuda CTP eski Başkanlarından 2 Cumhurbaşkanı Talat bir gazeteye verdiği mülakatta “ sırf kaybedilecek diye seçime girmemek yanlış” ifadelerini kullanmış!

Doğru söze ne denir?

Örneğin sağdaki oyların bir miktarını bile olsa parçalayabileceği hesabına aldırmayan YDP Lefkoşa da Kemal Altuncuoğlu’nu aday gösteriyor!

Keza DP de buna benzer bir aday çıkarma peşinde!

CTP cesametinde olmayan böylesine küçük partilerin çıkarmış oldukları adayların kesin kaybedecekleriayan, beyan ortada dururken aday göstermelerine karşın CTP nin “kaybedecek korkusuyla” aday göstermeye gitmemesi çeşitli yorumlara neden oluyor.

“Korkunun ecele faydası yok” deniliyor!

Her girilecek seçimde kazanmak olabileceği gibi kaybetme olasılığının da  olduğu bilinen bir gerçek.

Böyle bir yaklaşım karşısında acaba 2020 yılında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CTP aday çıkarabilecek mi?

Arda iki yıl gibi bir zaman dilimi var, bu konuda konuşmak erken sayılabilir.

Yoksa CTP şimdi olduğu gibi,  TDP nin gündeminde yeni ittifaklar peşinde mi olacak?

Bir anlamda hülle partisi mi olacak?

Siyasal yaşamımızda iş birliği adı altında değişik versiyonların, değişik yaklaşımların ortaya çıkıyor olması sonrası, amblem karmaşasını da beraberinde getirecektir!

Kimin elinin kimin cebinde olduğunun bilinmediği, siyasi yapıların sahip olduğu görüş ve düşüncelerin birbirinin içine girdiği ortamlar neticesinde, bunlardan doğacak daha küçük yapıların olacağı, her kafadan değişik seslerin çıkacağı durumlara hazırlıklı olmalıyız!

Vurgulamakta fayda var “Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak “ değişini anımsayınız ve korkunun ecele faydasının olmadığını da her zaman akıllarda tutmalıyız!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.