banner913
banner932
banner1012

KKTC DE MÜŞAVİRLER ORDUSUNA YENİ ADAYLAR YOLDA...


Ahmet İşcan

Ahmet İşcan

Okunma 17 Mayıs 2017, 11:01

Ülkemiz kamu yönetiminde yıllardır yanlış uygulamalar nedeniyle kambur hale getirilen MÜŞAVİRLER ordusu yeni  adaylara  gebe  görünmektedir.  Mevcut müşavir  sayısının  154 olduğunu  düşündüğümüzde  bunların devlet  bütçesine olan  yükü hiç te azımsanmayacak  rakamlara tekabül etmektedir.

Her müşavirin  ortalama maaşının 7.000. TL  olduğu  ve diğer  özlük haklarınıda  hesaba  kattığımızda devletin  maliyesine  külfet oluşturan  toplam  maliyeti  varın siz  hesaplayın değerli okuyucularım. 

 Değerli okurlarım, yılardır yığınla yüksek maaşlı siyasi mevki sahibi müşavirliğe layık görülerek kızağa çekildi.Dolayısı ile müşavir sayısında patlama gerçekleştirildi.
Bizim KKTC literatüründe "müşavir" ne demek?... Hiçbir hizmet vermeden devlet hizmetleri dışında zorla evinde oturtulan ve de kendisine devlet
kadroları dışında özel iş imkânı sağlanarak, özel sektör mensuplarını mağdur eden yüksek maaşlı devlet memuru demektir!..

KKTC Devlet bütçesinden müşavirlere bu yıl ödenecek olan toplam maaş  ve özlük haklarının  tutarı 20 milyon TL dolayında  gerçekleştirilecektir.
*             *             *
Kıymetli okuyucularım,  dünyanın hiçbir kamu hizmetinde böyle bir uygulamaya rastlayamazsınız. Yüksek kadrolu ve yüksek maaşlı siyasi atanmışları habire görevden al, yerlerine kendi  yandaş  bayrak sallayan  partililerini al.
Kasaba  anlayışlı ,özleri ile sözleri hiç bir  şekilde bağdaşmayan siyasetçilerimizin partizanlığı  yüzünden, müşavirlerimiz maşallah  bir ordu  sayısına  ulaşmış durumdadır.

 
Tabii ki, müşavirleştirilme suretiyle kızağa alınan bürokratların bunda hiçbir suçu yoktur… Eleştirilerimden onların bir çoğunu tenzih ederim… Suç, popülizm yüzünden bu sorunu yaratan politikacılardadır.

 
*       *       *
Ülkemizin kanayan yaralarından birine dönüştürülen  “müşavirler sorunu”, zaten çok kıt olan insan kaynaklarımızın ve dipsiz kuyu  misali KKTC  devlet bütçesinin nasıl fütursuzca harcandığının en ibret verici göstergesidir.

 Durum böyle olduğu halde, var olan sakat sistem “müşavir” üretmeyi hâlâ CEVİZCİNİN ÇUVALINDAN misali sürdürmektedir.
Siyasi iktidarlar, kendi partilerinin rozetini taşıyan üst düzey yöneticileri bile görevden alıp yerlerine yenilerini atamaktadırlar.
PREMATÜRE  KKTC, Devletinin yoksul bütçesi, bu partizan ve popülist uygulamalarla yıllardır har vurulup harman savrulmaktadır.

Özellikle de devlet  kurmakla övünürken bir HARMANLIK yer isteyen sözde devletçilere sorulması gereken en  önemli soru bence yaptığınız bu Yurtseverlik midir ?..
*             *             *

Şimdi de  ülkemiz seçim atmosferine yaklaştıkça var olan MÜŞAVİR  ORDUSUNA yeni   müşavirlerin  eklenecek  olduğu  bilgisi  bizlere gelmektedir. Bir  çok dairede  ve  özellikle teknik  bilgi ve deneyim gerektiren  mevkilerde MEVCUT  HÜKÜMET bazı örgüt  başkan  yakınlarına makam ve  mevki açmak  için düğmeye  basmış  görünmektedir.

İsimleri  bizde  saklı bazı dairelerde  görevden almaların yakın  zamanda  gerçekleştirileceği beklenmektedir.

Bazılarıda görevlerini tam  layıkı ile  gerçekleştirdiği için görevden alınmaya çalışılan teknik daire  müdürlerini de düşündüğümüzde   
kıyıma uğrayan ve gücendirilen bu kadroları devletimiz ve kamu hizmetlerimiz en verimli çağlarında yitirmektedir.

TABİKİ   ANLAYANA...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.