banner913
banner932
banner1012

KKTC çocuk değil


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 17 Ocak 2018, 11:12

 

KKTC Devleti çocuk değil. 34 yaşına basmış. KKTC Devleti ve Hükümeti ( hükümet nasıl kurulursa kurulsun ), en önemli konularını planlayıp sıralamalı ve uygulamaya koymalı. Ancak, bu planlama ve sıralamadan sonra uygulamalar önemli. Bize göre, en önemli konu KKTC’nin tanınmasını sağlayacak politikanın hazırlanması ve uygulanması. Bunu yaparken KKTC Meclisinin bir tanınma kararı çıkarması şart. Tüm siyasi partilerin bu Meclis kararını çıkarmak için onay vermeleri gerekli. Birlik içinde bu yapılabilir mi? Göreceğiz... Birinci konu, tanınma kararından sonra iç sorunları çözmek için kolları sıvayıp işe başlayan ve icraatları ile problemleri çözebilen bir Meclis bekliyor  KKTC halkı. Bu sorunları çözmek için siyasi partilerin tümünün birbirleriyle işbirliği yapması şart. Birlik içinde bunu yapabilecek miyiz acaba? Birlik içinde işbirliği yapmak çok önemli. “Birlikten Güç Doğar” sözcüklerini unutmayalım.

“Federasyon oyunları”  bitmiştir. Hem de bize göre bir daha başlamamak üzere bitmiştir. Tüm Kıbrıs adasını Rum Kıbrıs Cumhuriyeti boyunduruğu altına almak için Rumların çabaları sürmektedir. Rumlar, KKTC  Devletini ortadan kaldıracak, çok istedikleri “federasyon çözümünü” gerçekleştirmek için çok yönlü çalışmalarla gündem yaratmaya çalışmakta ve bu politika ile sahne almaktadır. Rumların “federasyon rüyasını”  tam anlamıyla sonlandırmak şart. KKTC’nin devamı, yaşaması ve sonunda tanınması için bu politika uygulanmalıdır. Önü kapalı veya tarih koyup sınırlı bir “müzakere sürecinin” tekrar başlatılması bile çok sakıncalı. Böyle bir sürecin tekrar başlatılması sadece ve sadece Rumlara yarayacaktır. Anlamsız bir “müzakere sürecinin”  tekrar başlatılması KKTC’nin tanınmasının önünü kesecektir.

Yabancı diplomatlar, eski Dışişleri Bakanları ve eski BM Genel Sekreterlerinin iki ayrı devlet çözümüne sıcak bakmaları KKTC’nin tanınma yolunun açılmasına yönelik önemli bir işarettir. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sn. Mevlüt Çavuşoğlu’nun KKTC’deki 7 Ocak seçimlerinden sonra KKTC’nin tanınması için adımlar atılacağını açıklaması çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti, KKTC’nin tanınmasına ilişkin yeni bir adım attığı anda, tanınma yolu açılacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Demokrasilerde “erken” seçimler olağanüstü durumlarda yapılır. KKTC’de olağanüstü bir durum yokken erken seçim yapılmıştır. Şimdi ise “Hükümet kurulamaz. Bir erken seçim daha yapılması gerekir.” seslerini duymaya başladık. Bu yanlış üzerine yanlış yapmak olur. KKTC çocuk değil. 34 yaşına basmıştır. Siyasi partiler ve Meclisdeki milletvekilleri bu sorunu aşabilecek olgunluktadır. Yeter ki birlik ve işbirliği içinde hareket etsinler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.