banner913
banner932
banner1012

KIBRIS TÜRK HALKININ EN BÜYÜK GÜCÜ KKTC’DİR


Okunma 17 Kasım 2017, 11:46

21 Aralık 1963 Kanlı-Noel saldırıları ile Akritas Planı devreye konulurken  Rum liderliğinin hedefi Kıbrıs Türk halkını etkisiz hale getirerek tarihin derinliklerinden gelen Megali İdea hayalleri çerçevesinde Kıbrıs’ı bir Yunan adası yapmaktı..

Enosis hedefli 21 Aralık 1963 Kanlı Noel saldırıları ile başlayan   Rum saldırıları sonrası  Kıbrıs Türk halkı; anavatanı Türkiye’ye güvenerek  TMT öncülüğünde sürdürdüğü    direnişi  ile   1974’ün mutluluğunu yaşadı. 1974 Barış Harekatı Kıbrıs Türk halkını katliamlardan  kurtarırken, tüm Kıbrıs’a  barış ve huzur getirmiştir, Yunanistan’a demokrasiyi getirmiştir.

1963-1974 yılları arasında Kıbrıs Türk halkı, büyük ve onurlu bir mücadele vermiştir.  Kıbrıs Türk halkı o yıllarda   yokluk, fakirlik ve ambargolar altında  yaşadı ve mücadele etti. 

Rum liderliğinin ısrarla Kıbrıs’ın Yunan hegemonyası altına girmesini  istemesi,  ısrarla devam ettirdiği  uzlaşmaz  tutumu   ve de  Kıbrıs konusunu BM’e taşıyarak  kendi  hedefleri  ve düşünceleri yönünde etkileyerek  BM’nin aldığı 13 Mayıs 1983 tarih ve 37/253 sayılı kararı bardağı taşıran damla olmuştur.

BM Genel Kurulunun  13 Mayıs  1983 gün ve  37/253 sayılı kararında, işgal kuvvetlerinin  çekilmesi,  göçmenlerin serbestçe  evlerine dönmesi, Kıbrıs sorunu konusunda uluslararası  bir konferans  düzenlenmesi öngörülmekle beraber , Kıbrıs Rum  yönetiminin   Kıbrıs’ın  tüm toprakları üzerinde  egemenlik  ve kontrol   hakkının  bulunduğuna  işaret  edilerek, bu hakkın  sağlanmasında  tüm  devletlerin  Kıbrıs Rum  yönetimine yardımcı olmaları ve  destek sağlamaları için  çağrıda  bulunulmuştur. Kaynak: Soyalp Tamçelik, BM Güvenlik Konseyi’nin  Kıbrıs’la ilgili aldığı  bazı kararların özellikleri ve analitik değerlendirilmesi (1964-1992), s.1243

Ne var ki BM  Genel  Kurulu’nun  bu kararı, Kıbrıs Türk yönetiminde  aksi bir tesir  yapmış ve self-determinasyon hakkını kullanan Kıbrıs Türk Halkı  15 Kasım 1983’te KKTC’ni ilan etmiştir. KKTC,  Kıbrıs Türk halkının  yıllarca süren  direnişinin , özgürlüğünün ve egemenliğinin   sembolüdür. 

15 Kasım 1983’te  KKTC’nin  ilanına gidilmesinin başlıca nedeni   Rum liderliğinin   tarihin derinliklerinden gelen Megali İdea hayalleri içinde Enosis   hayalinden vazgeçmemesidir..

Kıbrıs Türk halkı olarak bağımsız ve egemen devletimiz KKTC’ni  ilan etmemiş olsaydık, bugün ‘sözde’ Kıbrıs Cumhuriyeti içerisinde asimile olmuş  ve Rum’a boyun eğmiş  bir duruma gelmekten kurtulamayacaktık…

15 Kasım 1983’te ilan edilen bağımsız ve egemen devletimiz KKTC,  gelecek nesillerimize en büyük güç ve en önemli olgudur. 

Kıbrıs Türk halkı olarak  bağımsız ve egemen devletimiz KKTC’ne sahip çıkmak durumundayız… Rum liderliği Enosis’e giden yolu açmak için zamana oynamaktadır.   Rum liderliğini hayali Rum-Yunan hegemonyasını Ada’nın tümüne yaymaktır, Kıbrıs Türk halkını ‘azınlık’  konumuna indirgemektir, Kıbrıs Türk halkını Girit misali yok etmektir.

Günümüzde Rum liderliği her vesile ile anavatanımız Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin iptalini ve de Türk askerinin Adadan  gitmesini istemektedir. Rum liderliği yeni ifadeleriyle “Sıfır garanti, sıfır asker” politikası izlemektedir...  Hedefleri her ne pahasına olursa olsun, Türkiye’nin Kıbrıs’taki varlığını sonlandırmaktır..

Rum-Yunan ikilisi ve onlara destek verenler bilmelidirler  ki  anavatanımız Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi Kıbrıs Türk halkının olmazsa olmazıdır. 

Rum liderliği art niyetli  olmasaydı,  Kıbrıs Türk halkının her gün için olmazsa olmazı diye  dile getirdiği   anavatanımız Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini sıfırlamak için  her vesile ile demeç vermezler ve Meclislerinde ikide bir Enosis kararı almak yoluna gitmezlerdi…

KKTC, Kıbrıs Türk halkının  özgürlüğünün ve egemenliğinin  simgesidir.  KKTC’nin kuruluşuna giden  yolda   ödenen bedeller vardır. Bu uğurda  Anadolu’nun yiğit evlatları, Mehmetçiklerimiz, TMT mensupları, Mücahit halkımız  şehitler vererek  KKTC’nin temellerini  atmıştır.. Bu vatan evlatları  Kıbrıs’ta Türklüğün  onur ve şerefini  çiğnetmemek  için   toprağa düşerek Kıbrıs Türk halkının direnişini sürdürdüler… 

Kıbrıs Türk halkının milli mücadelesinde, KKTC’nin kuruluşuna giden yolda büyük hizmetleri olan rahmetli liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ü,  KKTC’nin  kuruluşuna  damgasını vuran Kurucu Cumhurbaşkanımız  rahmetli Rauf R. Denktaş’ı  ve  dava arkadaşlarını, 1974 Barış Harekatının  Başbakanı rahmetli Bülent Ecevit ve arkadaşlarını ve de komutanlarımızı   bu vesileyle bir kez daha saygıyla selamlıyorum. 

Rum-Yunan ikilisi ve onlara destek veren büyük güçler ve de dünya kamuoyu bilmelidir ki; KKTC vardır ve var olmaya devam edecektir.  KKTC, Kıbrıs Türk halkının en büyük eseridir. Yaşasın KKTC…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.