banner913
banner932
banner1012

Kıbrıs Türk Halkı Olarak Birlik ve Beraberlik İçinde Olmalıyız


Metin FAHRİOĞLU

Metin FAHRİOĞLU

Okunma 10 Şubat 2018, 09:53

Kıbrıs Türk Halkı olarak çok kritik ve çok hassas bir dönemden geçiyoruz.  Böylesi günlerde   doğru olanı yapmalıyız. Kıbrıs Türk Halkı olarak soğuk kanlı davranmak ve  yanlışları diyalogla   düzeltmek yönüne   gitmek durumundayız..

 Kim  ne derse desin Kıbrıs Türk halkı olarak bizler, büyük Türk milletinin   bir parçasıyız.   Başpiskopos  II.Hrisostomos’un  dediği gibi “Sonradan İslamlaşmış Ortodoks Hristiyanlar”değiliz…Herkes haddini bilmeli ve karşısındakine saygı duymalıdır..

Kıbrıs Türk halkının  kökeni bellidir. Dedelerimizin geldiği yer, nüfus  kütüklerimizden bellidir.. Rumlar, Yunan ulusunun   bir parçası olduklarını  her yerde  gururla söylüyorlar..   Ancak, şu bir gerçek ki Kıbrıs Rum halkının  kökeni  Yunan ulusu değildir!…

KKTC’de  bazı kesimler, Türkiye karşıtlığı ile prim toplama  ve siyaset yapma  sevdalısıdırlar… Aramızdan bazıları, Rum Ortodoks  Kilisesi tarafından  düzenlenen  15 Ocak 1950 Plebisitini, 1955-1958 yılları  arasında yer alan EOKA saldırılarını görmezden ve bilmezden gelmekte ; Rum liderliğinin, 1959 Zürih ve Londra Anlaşmaları temelinde kurulan  1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’ni Enosis’e giden yolda  bir sıçrama   tahtası olarak  gördüğünü,   21 Aralık 1963 Kanlı Noel saldırılarıyla  Akritas Planını  uygulayarak Enosis’e  giden  yolu açmak  istediklerini, her nedense  hiç ama hiç bilmezden ve   görmezden geliyorlar.

Rum liderliği 15  Temmuz 1974 darbesi ile Iphestos Planı çerçevesindeEnosis’in gerçekleşeceğine artık kesin gözle bakıyordu.

O günde  darbeden sağ kurtulan ve İngilizler vasıtasıyla adadan çıkmayı başaran ve BM Güvenlik Konseyi’nde yapmış olduğu konuşmada Makarios: “Ülkem, Yunanistan’ın işgali altındadır. Kıbrıs’ta en az Rumlar kadar Türklerin de hayatları tehlikededir, müdahale ediniz” diyordu. 

Nitekim o günde  2000 civarında Makarios yanlısı öldürülürken; Makarios’un  yerine  getirilen Nikos Sampson;  daha 2’nci gününde Kıbrıs Helen devletini ilan  ederken,  Iphestos Planı devreye konularak Enosis’i gerçekleştirme adına  Kıbrıs Türk halkının toptan  imhası gündeme getiriliyordu.

Kıbrıs Türk halkının  toptan imhasının söz konusu olduğu o  günde anavatanımız Türkiye 20 Temmuz 1974 Barış Harekatını düzenledi. Kahraman Mehmetçiğimiz  Kıbrıs’a ayak bastı ve de Kıbrıs’a barış ve huzur getirdi..Bugün adamızda var olan Türk askeri KKTC’nin  varlığının garantisidir. KKTC, Kıbrıs Türk halkının geleceğinin garantisidir…

Günümüzde, Rum-Yunan ikilisinin  Megali İdea hayalleri çerçevesinde  Enosis’i gerçekleştirerek  Kıbrıs Türk Halkını Girit misali nasıl  yok etmek istediklerini bilmezden ve görmezden gelenler vardır, “Birleşik  Kıbrıs’ı gerçekleştirmek istediklerini dile getirenler vardır. Yazık, hem de çok yazık.. Halbuki böylesi bir siyasi çözüm,   Kıbrıs Türk halkını  yok etmeyi hedeflemektedir!..

Günümüzde,  Rum liderliği gibi  aramızda maalesef  Türk askerinin   Kıbrıs’tan  gitmesini isteyenler vardır. Türk askeri Kıbrıs’tan  gitmeli  de neyin nesi? Anavatanımız Türkiye’yi ve KKTC’ni sürekli eleştirmek, milli  haysiyetlerimize saldırmak da neyin  nesi?

Kıbrıs Türk halkı olarak; 21 Aralık  1963- 20 Temmuz 1974  tarihleri arasında  silahlı saldırılara  ve katliamlara uğradı..  Kıbrıs Türk halkı olarak yıllar yılı büyük  sıkıntılar çekti.. Çocukluğumuzun, gençliğimizin,  nasıl acılar içinde  geçtiğini  unutmak mümkün değildir..

Kıbrıs Türk halkı olarak dünden bugüne  savaştan yana  olmadığımız için hep barışı destekledik, ama  Megali İdea hayalleri içinde   yaşayanlar  teslimiyetimizi istediler.. Kıbrıs Türk halkı can ve mal  güvenliği söz konusu olduğunda  kendi önlemlerini almak ve güvenliğimizi sağlamak durumundayız.. 

Yunan Cuntasının  ve de RMMO’nun   hedefi Enosis’ti.. Kendine yapılan   darbeden sağ  kurtulmasının ve İngilizler  tarafından   Kıbrıs’tan çıkarılmasının ardından 18 Temmuz 1974’te BM Güvenlik Konseyi’nde yapmış olduğu konuşmada  Makarios: “Ülkem Yunanistan’ın işgali altındadır, Kıbrıs’ta Türlerin de hayatları tehlike altındadır, müdahale ediniz” dediğini ne çabuk unuttuk..

Çok çabuk unutmuş olacağız ki, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı ile Kıbrıs’a barışı ve huzuru getiren   Türk  askerini bugün işgalci olarak görenler vardır…

Günümüzde Afrin harekatının nedeni, anavatanımız Türkiye’yi   tehdit eden  terör örgütlerini etkisiz hale getirmek olduğu  çok açık ortadadır ve  de  Kıbrıs Türk Halkının  ezici bir çoğunluğu bunun bilincindedir.  Kıbrıs Türk halkı, anavatanı Türkiye ile tek yürektir… Suriye’de gerçekleşen Afrin   Harekatını  bahane ederek  anavatanımız Türkiye’yi  Kıbrıs’ta  “İşgalci” olarak göstermek için  bir tek neden var mı?

Günümüzde, Kıbrıs Türk halkını birbirine  düşürmek isteyen; anavatanımız Türkiye ile karşı karşıya  getirmek amacıyla  uygulamaya konulan   provokasyonların   emperyalist  güçler ve  işbirlikçileri tarafından   düzenlendiği gün gibi  ortadadır…Kıbrıs Türk halkı olarak birlik ve beraberlik içinde olmalıyız..

Türk askeri Kıbrıs’ta  işgalci değildir. Türk askeri 1974’te  Kıbrıs’a barış ve huzur   getirmiştir...  Türk askeri Kıbrıs’ta   KKTC’nin ve Kıbrıs  Türk halkının   geleceğinin  teminatıdır. KKTC , Kıbrıs Türk halkının geleceğidir…Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  Sen Çok yaşa…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.