banner913
banner932
banner1012

Kazandılar Ama…


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 13 Ekim 2019, 23:03

Doğan’ın yedek kadrosunda Serhan gibi, Salih Güvensoy gibi, Aydın gibi, Çağrı-Emek-Erdinç gibi isimler var ama bu isimlerin bazıları ya sakatlık, ya da sakatlıktan yeni kurtulmaları nedeniyle ilk 11’de sahaya çıkmayınca, DTB orta alanı verimli kullanamadığı, kanatlardan top getiremediği için futbol adına ortaya hiçbir şey koyamadı. Belki B. Michael ile golü buldu ama Weston da, B. Michael de Diop da istedikleri topları alamadıkları için gerilere kadar gelmek zorunda kaldılar.

Doğan, dün Gençlik Gücü karşısından yengi ile ayrılmasını başardıysa, bunda üç yabancısının katkısı çok büyük. B. Micahel gol attı, Selim’in attığı ikinci golün de asistini yaptı. Weston gerçekten bizim liglerin üstünde bir futbolcu. Güçlü fizik yapısı, uzun boyu, mücadeleci ve çalışkanlığı ile hemen dikkati çekiyor. Dün belki gol atamadı ama bu onun beceriksizliğinden değil, G.G. kalecisi Raif’in başarısından kaynaklandı. Tabi bir de direklerden dönen toplar nedeniyle şansızlığından…

Koral savunmada sağ kanadı verimli kullanamadı, ikinci yarıda Aydın’la yer değiştiler. Selim, sağ kanatta oynar gibi göründü ama topla vedalaşması uzun sürdüğünden ayağına gelen topların çoğunu ezdi. Belki gol attı ama kalabalık savunma arasına gireceğine, topları Diop veya Weston’a çıkarsa, 2-1’den sonra bu denli telaş yaşamamış olacaklardı.

Orta göbekte oynayan Bayram ve Sercan ayağa paslarla üç yabancıyı pozisyona sokmak yerine, uzun toplarla doldur boşalt yapmaya çalıştılar, bu nedenle de attıkları toplar Gençlik Gücü adına hücum yapma şansı yarattı.

Gençlik Gücü, savunmada dikkatli olup, kazandıkları toplarla Özgür ve Uche’yi buluşturmayı düşündü. Birkaç kez bunda başarılı oldular ama Sadece birinin gol olması, son vuruşlarda beceri noksanlığından ve DTB kalecisi Cem’in iyi yer tutuşundan kaynaklandı.

Doğan’ın kazanmasının en önemli nedeni, yabancı oyuncularının, G. Gücü yabancılarından daha kalitesi olması. Takım halinde iyi oynamadılar ama golü bulmaları üç puanı getirdi. Tüm sakatları oynayacak duruma gelmesinden sonra zirve şansları ile ilgili konuşabileceğiz. Çünkü kadro zenginliği açısından diğer takımlardan hayli öndeler.

Hakan Muhtaroğlu, pozisyonları süzmede daha dikkatli olmalı. 45. Dakikada, Diop ceza alanının hemen dışında, alanın dışına çıkan kaleci Raif’le mücadele ederken topu eli ile kontrol etti, Hakan Muhtaroğlu, bu pozisyonu görmedi, Raif’in ona yaptığı harekete düdüğünü çaldı. Eğer çizginin hemen dışından kullanılan bu atış gol olsa, DTB ilk yarı sonunda 2-0 öne geçecek, maç da farklı noktalara taşınacaktı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.