banner913
banner932
banner1012

İyi dileklerle olmuyor!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 02 Ocak 2017, 14:09

Kolum askıda, belimdeki ağrılar doruklarda yıl başı kutlaması mı olurmuş!

Oluyor işte!

Cuma akşamı gazeteyi yoluna koyduktan sonra arkadaşların yeni yılını  kutlayıp tam gazetenin kapısından çıkmıştım ki, karanlıklar içindeki son merdiven basamağına tökezledim ve adeta uçtum.

Ağır cisimlerin uçuşu biliyorsunuz hafif olanlardan farklıdır.

Yüzümü dış kapının camından korumak için kolumu kaldırdım ki, küüt yerlere uzandım!

2016 nın son iş günü akşamını YDÜ nün acilinde geçirdim.

Şükür ki yapılan tetkiklerde, çekilen röntgenlerde kırık falan yoktu ama kolum ve belimdeki eski kırık ağrıları ile kıvrandım durdum.

2016 yının son akşamını ben böylesi bir ortamda karşıladım ….ya siz?

Usuldendir, her yeni gelen yılın sağlık, mutluluk ve başarılarla olması temennisinde bulunulur ama her yaşanılan yılın sonunda insanın canını acıtan, olumsuz olan hadiseler çıkar karşımıza.

Bu yüzden geçen yıllara “tu kaka “ diyenlerimiz çoğunluktadır.

Haa adam o yıl içinde Cumhurbaşkanı seçilmişse, ne bileyim milli piyangodan büyük ikramiye isabet etmişse, ya da iki sevgilinin aşkı mutlu sonla noktalanmışsa  o başka!

Dost ya da değil, dilerim tüm insanların yüzü 2017 de hep güler, gerçekleşe bilirliği kuşkulu ama her şey hep güzelliklerle dolu geçer.

Ne kadar güzel ve iyi niyetlerle dilek tutalım ne yazık ki hep aksi olur.

Nitekim yılın ilk saatlerinde Türkiyenin gözde eğlence mekanlarından olan Reina ya silahlı saldırı düzenlendi! Noel baba kıyafetindeki saldırganın uzun namlulu silahla yaptığı saldırı sonrasında yeni yılı kutlayan 35 kişi hayatını kaybetti 40 kişi ise maalesef yaralandı!

Belli ki 2017 yılı 2016 nın devamı olarak sürecek. Yine Türkiye de terör saldırıları olacak, yine masum kanları akmaya devam edecek. KKTC de ise yine kısır bir döngü içinde papatya falına dönüşen görüşmeler sürecek, bitti bitiyor derken 2017 de sona erecek!

Yine ihanete vardırılan ve bindiğimiz dalı kesmekten ibaret olan girişimler hayasızca sürecek, yine siyaset arenasında gel - gitler yaşanacak, son baharı görmden yapraklar düşecek, düşen yapraklar başka, başka dallarda yeşerecek!

Bilmenizi isterim ki 2017 yılı 2016 dan daha şenlikli geçecek!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.