banner913
banner932
banner1012

İnsanlık ayıbı!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 12 Ekim 2015, 13:30

Bu acı büyük, bu acı derin ! Sadece Türkiye nin, ya da KKTC nin değil tüm insanlığın yasta olması gerekir!

Evvelki gün Ankara tren garı kavşağında iki canlı bomba ile yaşatılan vahşet, ortaya çıkan insanlık dramı üzerinde çok düşünmek lazım!

Böylesi bir insanlık vahşeti karşısında bile, hala daha gerçek nedenleri atlayarak sevmediği, hoşlanmadığı, benimsemediği kesimleri suçlu ilan etmek, gerçek suçluların gizlenmesine neden olduğunun farkında olmamak gaflettir!

Ha bu bilinçli olarak yapılıyorsa suça iştiraktir!

AKP yandaşı değilim, sempati duyduğum da söylenemez ne var ki Ankarada yaşanan vahşeti doğrudan AKP ye mal etmek karşısında biraz düşünmek lazım!

Ankara tren garı önünde yapılması planlanan mitingin adı neydi ?

Sanırım “Emek,barış, demokrasi” idi!

Türkiye de son aylarda giderek tırmanan terör olayları nedeni ile en çok suçlanan kesimin, teröre önlem alamadığından, askere, polise zafiyet yaşattığından AKP olduğu biliniyor. Ne var ki HDP li bir çok vekilin PKK yı savunur açıklamaları, yakın duruşları, Öcalana methiyeler düzmeleri, (her ne kadar kabul etmeseler de )Türkiye insanında oluşan tepkinin başlıca nedenleri değil mi?

Türkiye de yaşayan milyonlarca Kürk insanı asırlardan beridir Türk-Kürt kardeşliğini gerçekleştirmiş, kız alıp, kız vermiş bir yapı içindedir. Bunların PKK gibi bir örgütle yakın, uzak ilişki içinde olmaları söz konusu bile değildir.

İnancım o ki işte kardeşliğe, dostluğa uzanmış, demokrasinin temel kurallarının hüküm sürdüğü bir ülke adına eylem yapma uğraşı içindeki bu insanları susturmak, kimin işine geliyorsa, işte suçlu odur!

Yanılgı içine düşülmesin, alçakların, zalimlerin, şerefsiz köpeklerin adresi de budur!

Kişisel öfkeler içinde suçlayan davranışlar yerine, daha mantıklı yaklaşımlar sergilesek, gerçeklere daha yakın olmaz mıyız?

Bu büyük acıyı yürekten paylaşmak, içimizde duymak insanlık görevimizdir.

Kim olursanız olun, herkesi bu göreve davet ediyorum.

                                                   *******************

 

UBP kırk yaşında!

Dile kolay kırk yıl! UBP nin tarihinden söz ediyorum.

11Ekim 1975 tarihinde henüz savaşın sisleri dağılmadığı günlerdi.

 Kıbrıs Türkünün özgürlük solumaya alışmaya çalıştığı o günlerde meydana getirilen UBP, Kıbrıs Türkünün sivil yaşamdaki özgürlüğünü, egemenliğini, kendi hükümran bölgesinde bir yaşam sürmesinin garantisi olarak kendini gösteriyordu!

Nitekim UBP bu görevini hep yerine getirdi.

Zaman, zaman zafiyetler yaşandı, pusuda, meydana gelen zafiyetleri kullanmak isteyenler türedi ama UBP kervanı yoluna devam etti.

Yaklaşık yirmi gün sonra UBP si yeni bir sınava hazırlanıyor.

Birçok fırtınalar ve de sıkıntılı zamanlar atlatmış olan bu yapı, elbet bunun da üstesinden gelecek, rakip konumdaki kimselerin birbirlerinin yüzüne sıkıntı yaşamadan bakılabilecekleri zemini yaşatmayı becerebileceklerdir.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.