banner913
banner932
banner1012

İlkeleri ile Geleceğe Emin Adımlarla...


Abdulkadir Yiğit

Abdulkadir Yiğit

Okunma 15 Mart 2017, 11:39

Bu ülkenin bugünlere gelmesi nde birçok insanın emeği var. Ciddi mücadele örneği  sergileyen Kıbrıs türkü bu topraklarda ezan sesinin kesilmemesi, şanlı Türk bayrağının dalgalanması adına kahramanca var olma ve özgürlük mücadelesi verdiğini geçmişe dönüp baktığımız zaman görmekteyiz.Bu dönemde Kıbrıs Türk halkına liderlik eden Dr.Fazıl Küçük her alanda Kıbrıs Türk’ne her alanda hizmet eden liderimizi hatırlamak ve gelecek nesillere anlatmak boynumuzun borcudur.Bu ülkede doğan bu topraklara vatan diyen her gencin liderine bir vefa borcu var.Bende elimden geldiği kadar bugünlere gelmemizde emeği olan liderimiz için dilimin döndüğü kadarı ile hatırlamak ve anmak istiyorum. Ülkesi için herşeyi göze alan liderimiz 14 Mart 1906 tarihinde Lefkoşa’da Ortaköy semtinde dünyaya geldi.  Bugün liderimizin doğum günü 111 yaşını kutluyoruz. Bedenen aramızda olmayabilir ama fikirleri,görüşleri ve ilkelerini biz gençlerin geleceğemizi aydınlatıyor.Bu dönemde Kıbrıs türk halkının mücadelesinde engin görüşleri ve tecrübeleri ile yönlendiren Dr.Fazıl Küçük geleceğin şekillenmesinde  onun ilkeleri ve görüşleri yol gösterici olduğunu görmekteyiz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasında büyük emeği olan liderimiz büyük bir sevinçle yaşadı. Ölümünden önce verdiği son demeçte de, hastalığının geçtiğini söylüyor ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurulmasını görmesi ile hayata yeniden kavuştuğunu vurguluyordu.

Büyük lider ruhun şad olsun biz gençler , bu ülkede Kıbrıs türkünün  büyük fedakarlık ve özveri  gösterdiği bu devleti ilelebet yaşatmak için aynı mücadele ruhu içerisinde olacağımızı vurgulamak isterim.

Birçok gazetecinin meslek hayatına başladığı Halkın Sesi Gazetesi’nin 75 yılını da kutluyoruz. Kıbrıs Türkü’nün mücadele ettiği yıllarda sesi olan Halkın Sesi gazetesi  Kıbrıs Türkü için önemli yere sahiptir. Böylesi önemli bir gazetede yazı yazmak benim için bir şeref olduğunu söylemek istiyorum.Liderimizin bize bıraktığı emanete sahip çıkmak biz gençlerin asli görevleri arasındadır.Biz yazdıkca gelecek nesiller aydınlanacak düşüncesi ile kaleme aldığımız liderimizi rahmet ile anıyorum.Yazımın sonunda liderimizin gelecek nesile mesajı ile bitirmek istiyorum.

 “ Genç nesil,serbestçe hiçbir küstahtan korkmadan meydana atıl ! Kendilerine anlat ki; asli türk kanı,dünya’da tesadüf edeceği her zorluğu yenmeye kadirdir.” Dr Fazıl Küçük

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.