banner913
banner932
banner1012

YDK, farkını ortaya koydu

banner1020

Yakın Doğu Koleji öğrencileri, TÜBİTAK’ın düzenlediği Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda, biyoloji dalında birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerini topladı. YDK Müdürü Arkan, YDK’nın farkını ortaya koyduğunu vurguladı

banner974
YDK, farkını ortaya koydu

banner971

Yakın Doğu Koleji öğrencileri, TÜBİTAK’ın her yıl düzenlediği ve bu yıl 26. sı yapılan Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda, Biyoloji dalında birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerini topladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, iki aşamalı bir sınav sistemiyle uygulanan Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda, Biyoloji dalında Yakın Doğu Üniversitesi ÖSS Bölümü öğrencileri Doğukan Baysal birinci, Yağmur Ertan ikinci ve Yılmaz Evre üçüncü gelerek gururlu bir başarıya imza attılar.

Ulusal Bilim Olimpiyatları, TÜBİTAK tarafından son sınıflar hariç liseye devam eden öğrencileri temel bilimlerde çalışmalar yapmaya özendirmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda gelişmelerini destekleyerek katkı sağlamak amacıyla düzenleniyor.

Öğrenciler Laboratuar Çalışmaları Yaparak Teorik Derslere Çalıştı

Yakın Doğu Koleji Biyoloji öğretmeni Nezire Güzen Şensoy, öğrencilerin yıl boyunca çok yönlü olanaklara sahip laboratuvarlarda ve teorik derslerde özveri ile çalışarak tüm lise müfredatından sorumlu olarak bu sınava hazırlandığını, üstünlüğü uluslararası alanda kanıtlanmış bu sınavla da hem Yakın Doğu Kolejinin hem de ÖSS bölümünün başarısını bir kez daha kanıtladıklarını ifade etti.

Yakın Doğu Koleji Müdürü Işılay Arkan ise elde ettikleri başarının, özveriyle çalışan ve öğrencileri hazırlayan ÖSS Biyoloji bölümü öğretmenleri ile öğrencilerinin başarısı olduğunu belirtti.

Okul Müdürü Arkan; “Bilindiği üzere bu tip sınavlar GCE sınavları gibi belirli müfredattan hazırlanılan sınavlar değildir. Öğrencinin tüm lise öğrenimindeki konuları kapsaması açısından çok daha fazla özveri isteyen çalışmalardır. Hazırlanılması LYS'den çok daha ağır ve meşakkatli olan bu yarışmada elde edilen sonuç, Yakın Doğu Koleji ÖSS bölümü farkını ortaya koymaktadır. Emeği geçen öğretmenlerimi ve sevgili öğrencilerimi kutlarım” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.