banner913
banner932
banner1012

YDK'da öğrencilerin sergisi göz doldurdu

banner1020

YDK’da öğrencilerin plastik sanatlar konusunda görsel yeteneklerini kullanarak yaratıcılığını geliştirdiği Resim İş Sergisi büyük beğeni topladı

banner974
YDK'da öğrencilerin sergisi göz doldurdu

banner971

Yakın Doğu Kolejinde öğrencilerin yıl boyunca plastik sanatlar konusunda görsel yeteneklerini kullanarak yaratıcılığını geliştirdiği  ve neleri öğrendiklerini gösterdiği Resim İş Sergisi büyük ilgi gördü.

Yakın Doğu Koleji 6. ve 7. sınıflar binasında, Okul Müdürü Işılay Arkan, Müdür Muavini Lesley Hakseven ve Sait Baki’nin öncülüğünde açılan sergide, çok sayıda veli, diğer liselerden okul müdürleri ve öğretmenlerin resim iş ve plastik sanatının inceliklerini gördüğü belirtildi.

Sergide, 2016-2017 eğitim öğretim yılında teknoloji tasarım, heykel-seramik derslerinde öğrencilerin yaptığı çeşitli malzemelerden; kil, alçı, tel, atık malzeme gibi üç boyutlu çalışmalar da  yer aldı.

Resim Bölüm sorumlusu Öztül Kayra sergiyle ilgili yaptığı açıklamada, yıl boyunca resim –iş derslerinin çok yoğun geçtiğini, çalışmalarında öğrencilerinin tüm kültürlerarası anlatım dili olan plastik sanatlar hakkında genel bilgi edinmeleri, farklı sanat biçimleri ve görüşleri hakkında bakış açısı ve yorum yapabilme yetisini kazanabilmelerini, öğrencilerin duygu, düşünce ve izlenimlerini anlatabilmede yaratıcılıklarını ortaya koyabilmelerinin hedeflendiğini ifade etti.

Kayra, yapılan resim teknikleri olarak karakalem, renk ve armoni kuralları, pastel boya, temel sanat eğitimi, çizgi çalışmaları, heykel, plastik öğelerin öğretildiğini, amaçlarının güzel sanatların önemini ve gerekliliğini kavratmak olduğunu belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.