banner913
banner932
banner1012

“YDİ yeni hedeflerle başarıdan başarıya koşacak”

banner1020

Yakın Doğu İlkokulu Müdürü Hasan Yükselen, YDİ’ni yeni hedeflerle 2018-2018 Eğitim öğretim yılında da başarıdan başarıya koşacağını belirterek, öğrenciler gelecek yaşama çeşitli bilgi ve beceriler kazanarak hazırlanacağını kaydetti

banner974
“YDİ yeni hedeflerle başarıdan başarıya koşacak”

banner971

Deneyimli ve dinamik öğretmen kadrosu, eğitim kalitesi, öğrencilere sunulan imkânlar ve elde edilen başarılar ile geleceğe aydın bakabilen bireyler yetiştiren Yakın Doğu İlkokulu 2017-2018 eğitim-öğretim yılına yeni hedeflerle başlıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde devam eden hazırlıkları anlatan Yakın Doğu İlkokulu Müdürü Hasan Yükselen, yeni eğitim – öğretim yılında programında öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarabilecek, öğrenme farklılıklarına ve bireysel farklıklara dayalı yeni bir eğitim anlayışı ile başlayacaklarını söyledi.

Öğrencilerin derslerdeki konuları pekiştirerek öğrenmesini amaçladıklarını dile getiren Yükselen, güçlü, çağdaş, kendilerine güvenebilen bireyler yetiştirmek ve öğrencilerin hedeflerine ulaşmasının mümkün kılınacağı bir eğitim sistemi sunmayı istediklerini söyledi.

BİLGİNİN EN KALİTELİ ŞEKİLDE AKTARILMASI HEDEFLENİYOR…

Yakın Doğu İlkokulu kurulduğu ilk günden bu yana Ülkemiz nesillerine bırakılacak olan en değerli servet olan ‘bilgi’nin en kaliteli şekilde aktarılmasını hedeflediğini anlatan Yükselen, “Geleceğe hazırladığımız öğrencilerimizin bilgi birikimi ve sosyal açıdan tam donanımlı bir eğitim görmeleri, eğitimde dengeli ve mükemmeliyetçi hizmeti sağlamayı amaç edinen bir kurumuz” dedi.

“Öğrencilerimizin eksiklerinin tespiti yapılarak ek çalışmalarla bu eksiklerin tamamlanmasını sağlayacağız” ifadesini kullanan Yükselen, yaratıcı düşünme, araştırma, sorgulama, problem çözme ve benzeri becerileri ölçen yöntemlere de önem verdiklerini belirtti.

BİREYSEL YETENEKLER ÖN PLANDA TUTULUYOR…

Okul Müdürü Hasan Yükselen, Yakın Doğu İlkokulu’nun her çocuğun kişisel yeteneklerini ön plana çıkarmak, psikolojik, sosyolojik ve fizyolojik olarak gelişimlerini sağlamak için başta beden eğitimi ve spor olmak üzere, müzik, resim ve elişi derslerine büyük önem verildiğini, her türlü yarışma ve sergilere katılmaya da gayret ettiklerini altını çizdi.

Yükselen ayrıca, Yakın Doğu İlkokulu’nun gerek oyun alanları, spor tesisleri ve sosyal faaliyet alanları ile şimdiden kampüs havasını öğrencilerine solutarak geleceğe heves  duymalarını sağlayan bir  ilkokul olduğuna dikkat çekti.

ÖĞRENCİLER GELECEK YAŞAMA ÇEŞİTLİ BİLGİ VE BECERİLER KAZANARAK HAZIRLANACAK

Okulların sadece akademik olarak değil çeşitli bilgi ve beceriler kazandıran kurumlar olduğunu dile getiren Yükselen, öğrencilerin kendilerini tanıyan, yeteneklerini geliştirebilen, planlı çalışma alışkanlığı kazanabilen, boş zamanlarını doğru değerlendirmeyi öğrenen sorumluluk duygusuna sahip öğrenciler yetiştirmek için gelişimi destekleyici eğitsel faaliyetleri de ön planda tutmaya çalıştıklarını da vurguladı.

Okul Müdürü; Pulculuk, satranç, folklor, yüzme, yer tenisi, masatenisi, jimnastik, basketbol, futbol, dikiş nakış, ev idaresi, fotoğrafçılık, el işi, sele-sepet yapımı, gazetecilik, tiyatro, seramik, badminton, izcilik, müzik ve fen araçları yapımı gibi birçok eğitsel seçeneklerin olduğunu belirtti. 

 “İNGİLİZCE VE YABANCI DİL EĞİTİMİNE VERDİĞİMİZ ÖNEM ARTARAK DEVAM EDECEKTİR”

Çağın ihtiyaçlarını ve son teknolojileri de yakından takip eden Yakın Doğu İlkokulu’nun İngilizce öğrenimine ayrı bir önem verdiğini de dikkate çeken Hasan Yükselen, İngilizce derslerinin bilgisayar destekli eğitim laboratuarlarında video destekli veya bilgisayarlarda uygulamalı olarak yapıldığını söyledi.

Mevcut İngilizce kütüphanelerinde de kitap okumak sureti ile öğrencilere hem lisanı sevdirmeye hem de kelime haznelerini geliştirmeye çalıştıklarını ifade eden Yükselen, “ Sadece gramer öğretimine dayalı bir eğitim programı değil, konuşma, dinleme, yazma ve okuma olarak 4 temel dil becerisinin harmanlandığı ve aynı zamanda diğer branşlarda öğrendikleri genel kültür, matematik, fen, hayat bilgisi gibi tüm dersleri entegre ederek dil becerilerinin geliştirileceği bir program uyulamaya çalıyoruz” dedi.

Yükselen, öğrencilerin İngilizce yönünden genel başarılarını ölçmek için Cambridge Üniversitesi’nin 150 ülkede, yabancı öğrencilere uygulamış olduğu UCLES sınavına katılmalarını sağlandığını ve bugüne kadar yapılmakta olan bu sınavlarda Yakın Doğu İlkokulu öğrencilerinin yüzde yüz başarı göstermiş olduklarını gururla dile getirdi.

VELİ İLİŞKİLERİ ÖNEMSENİYOR…

Kendilerini her zaman bir aile olarak gördüklerini dile getiren Okul Müdürü Hasan Yükselen, güvene dayalı ilişkilerle çocukların bireysel gelişiminde örnek bir birey olarak yetiştirmelerine ailelerle birlikte katkı koyduklarını da belirtti.

Yükselen, velilerin çok önem verdiği güvenlik ve güvenli ulaşım hizmetlerinin son derece titizlikle yapıldığını ve diyetisyenler tarafından özenle hazırlanmış olan yemek menüleriyle de ev ortamını aratmayan sevgi dolu bir eğitim verdiklerinin altını çizdi.

TAM KADRO YENİ ÖĞRETİM YILINDA HAZIR

Sözlerinin sonunda öğrencilerin daha güzel bir ortamda eğitim görmeleri için hazırlıkların devam ettiğini anlatan Yükselen, “Sınıflar boyanarak yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirildi. Yakın Doğu İlkokulu,  2017-2018 eğitim öğretim yılına fiziki altyapısıyla, donanım ve tüm personeli ile hazır olacak” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.