banner913
banner932
banner1012

"Okul bütçesi projesi hayat bulacak"

banner1020

Milli Eğitim Bakanı Berova, okulların büyük projeler dışında tamir tadilat ve temizlik malzemelerinin giderlerini karşılayacak okul bütçesi projesini hayata geçireceklerini açıkladı

banner974
"Okul bütçesi projesi hayat bulacak"

banner971

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, okul ziyaretleri kapsamında,  Cihangir-Düzova, Ulukışla ve Serdarlı İlkokullarını ziyaret ederek okul yönetimleri, okul aile birlikleri ve öğretmenlerle biraraya geldi.

Bakan Berova’ya, bakanlığa bağlı daire müdürlerinin de eşlik ettiği ziyaretlerde, okulların sorunları ve ihtiyaçları hakkında bilgiler aktarıldı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre,  öğretmenlerin ve okul aile birliklerinin düşüncelerini paylaşmasının ve el birliği içerisinde var olan sorunlara çözümler üretilmesinin önemini vurgulayan Berova, her düşünceye önem verdiklerini, değerlendirdiklerini buna göre yol haritalarını belirlediklerinin altını çizdi.

Bakan Berova, ziyaretlerde bakanlığın ülke eğitiminin gelişmesi adına yapmayı düşündüğü atılımlar ve uygulamaya koyduğu projeler hakkında da konuştu.

OKULLARA BÜTÇE PROJESİ

Berova, okulların büyük projeler dışında tamir tadilat ve temizlik malzemelerinin giderlerini karşılayacak okul bütçesi projesini hayata geçireceklerini, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığının güçlendirilmesi adına kadroların tamamlaması için çalışmaların sürdüğünü, denetmen kadrosunun eksikliğinin giderilmesi için adım atıldığını vurguladı.

E- OKUL

Yakın zamanda KKTC MEB-SİS  E-OKUL  uygulamasının hayata geçeceğini belirten Berova,  bundan böyle ülkedeki tüm okulların ve öğrencilerin bilgilerinin bir havuzda toplanacağını okul, aile ve bakanlık üçgeninde bilgilerin sağlıklı bir şekilde paylaşılacağının da altını çizdi.

Berova, özellikle Temel Eğitim Program Geliştirme Projesi çerçevesinde eğitim programlarının hazırlanmasının ülke eğitimi adına bir ilk olduğunun altını çizdi.

Bu çerçevede okul kitaplarının yenilenmesinin ve basımının ülkede yapılması ve öğretmenlere proje çerçevesinde verilmeye başlanan hizmetiçi eğitimlerin devam edeceğini kaydeden Berova,  ders kitaplarıyla ilgili düşüncelerin paylaşılması adına Şubat ayında yapılacak çalıştaya öğretmenlerin katılımının önemli olduğunu kaydetti.

Özveri, azim ve işbirliği içerisinde düzenli, temiz ve güzel bir okul ortamı yaratma mücadelesi  veren okul idareleri, okul aile birlikleri ve öğretmenleri tebrik eden Bakan Berova, “Gayemiz gelecek nesillerimizi en iyi şekilde yetiştirmek adına ülke eğitimini güçlendirip en üst seviyeye çıkarmaktır. Bunun için işbirliği içerisinde mücadeleye ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

CİHANGİR- DÜZOVA İLKOKULUNA İKİ DERSLİK

Berova, Cihangir-Düzova İlkokulu’nun ihtiyacı olan 2 dersliğin program içerisine alındığını ve önümüzdeki eğitim- öğretim yılına yetiştirileceğini ifade etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.