banner913
banner932
banner1012

Girne'de 80 öğrenci kayıt yaptıramadı

banner1020

KTÖS Genel Sekreteri Elçil, okullar açılalı bir ay geçmesine karşın Girne’de yaklaşık 80 öğrencinin okul ve sınıf eksikliği yüzünden kayıt yaptıramadığını iddia etti

banner974
Girne'de 80 öğrenci kayıt yaptıramadı

banner971

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, okullar açılalı bir ay geçmesine karşın Girne’de yaklaşık 80 öğrencinin okul ve sınıf eksikliği yüzünden kayıt yaptıramadığını bildirdi. Cuma günü Karaoğlanoğlu İlkokulu’nda düzenleyecekleri basın toplantısıyla eylem planlarını duyuracaklarını kaydeden Elcil, “Hükümete tanıdığımız 3 haftalık süre doldu. Hiçbir girişim yapılmadı. Bizi eyleme zorluyorlar” dedi.

Yazılı açıklamasında, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’yı “sorunlar karşında sessiz kalmakla” suçlayan KTÖS Genel Sekreteri Elcil, “Büyük bölümü ana sınıf öğrencisi çocuklar okula gidemiyor, Sayın Bakan hiçbir sorun yokmuş gibi açıklama yapıyor. Eleştirilince de ‘vatan, millet, Türkiye’m ve hainlik edebiyatına’ sarılıyor” ifadelerini kullandı.

Sendikanın özellikle Girne bölgesinde yeni okullara ihtiyaç olduğunu defalarca dile getirdiğini kaydeden Elcil, 1974’ten bu yana Girne merkezde sadece bir ilkokul inşa edildiğini belirterek, o günkü nüfusla bu günküne dikkat çekti.

Şener Elcil “Eğitim Bakanı yeni okul yapmak için maddi kaynağın olduğunu ancak arazi bulunamadığını açıkladı. Köylerde kırsal kesim arsası dağıtan, Suat Günsel’e okul yapması için Girne merkezde 16 dönüm devlet arazi verenlerin ‘arazi yok’ açıklaması maskaralıktır” ifadelerini kullandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.