banner913
banner932
banner1012

Dr. Fazıl Küçük Kompozisyon Yarışmasında ikinci Yakın Doğu Koleji’nden

banner1020

Dr. Fazıl Küçük kompoziyon yarışmasında Yakın Doğu Koleji 8. sınıf öğrencisi Boran Keleş, “Karanlıktan Aydınlığa” başlıklı kompozisyonuyla ortaokullar arasında ikincilik ödülüne layık görüldü

banner974
Dr. Fazıl Küçük Kompozisyon Yarışmasında ikinci Yakın Doğu Koleji’nden

banner971

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Telsim iş birliğinde düzenlenen Dr. Fazıl Küçük  7’nci kompozisyon yarışmasında Yakın Doğu Koleji 8. sınıf öğrencisi Boran Keleş, “Karanlıktan Aydınlığa” başlıklı kompozisyonuyla ortaokullar arasında ikincilik ödülüne layık görüldü.

Gençler Liderini Anlattı

Bu yılki konusu “Kıbrıs Türk’ü, Hür ve Bağımsız Olarak Ebediyen Yaşayacaktır” olan yarışmada öğrenciler komposizyonlarda Dr. Fazıl Küçük ve Kıbrıs Türklerinin yaşam mücadeleleri konusunda fikirlerini yazdılar.

Dereceye giren öğrencilere hediye ve sertifikaları Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda düzenlenen törenle verildi. Yarışmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ortakılları arasında ikinci gelen Yakın Doğu Koleji öğrencisi Boran Keleş’ tablet hediye edildi.

Tarihi Bilincin Aşılanması Gerekiyor

Yakın Doğu Koleji Müdürü Işılay Arkan konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, gençlerin edebiyat alanındaki gelişmelerini destekleyen, sürekli yazmaya sevkeden, bu tür kültürel aktivitelere katılmalarının tarihi bilincin aşılanmasında rol oynadığını söyledi.

Okul Müdürü Arkan, yarışmaya katılan öğrenci ve öğretmeni elde ettiği başarıdan dolayı tebrik etti.

Kitap Okuma Alışkanlığı Güzel Yazı Yazma Edindinilmesine Katkı Sağlar

Yakın Doğu Koleji Türkçe Öğretmeni Feriha Yarımsakallı da öğrencilerinin kitap okuma alışkanlığı kazanmalarının  ve bunun da güzel bir getirisi olarak güzel yazı yazma alışkanlığı edinmelerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

Öğretmen Yarımsakallı, güzel yazı yazma alışkanlığı kazanan kişilerin, düzeni ve disiplini alışkanlık haline getirdiğini, eğitim yaşamı boyunca ve yaşamının her döneminde başarılı olduğundan söz ederek, özellikle günümüzde giderek azalan okuma ve yazma alışkanlığının öğrencilere küçük yaşta verilmesi gereken en önemli alışkanlık olduğunun altını çizdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.