banner913
banner932
banner1012

Çocuklara özel felsefe programı

banner1020

İlk olarak 70 yıllarda ABD de ortaya çıkan ve uluslararası bir eğitim hareketine dönüşen “ PhilosophyforChildren – Çocuklar için Felsefe ” Ledra Art sayesinde Kıbrıs’ın kuzeyine de ulaştı

banner974
Çocuklara özel felsefe programı

banner971

Sanatsal ve müziksel aktivitelerle tanınan Ledra Art Müzik ve Güzel Sanatlar Stüdyosu “Çocuklar için Felsefe” programı başlattı.

Çocuklarda dinleme, uygun soru sorabilme, mantık hatalarını tanıyabilme, varsayımlar belirleme gibi üst seviye yeteneklerini geliştirirken, eleştirel düşünce alışkanlıklarının gelişimini küçük yaşlarda destekleyen 8 hafta süreli program Nisan ve Mayıs aylarında başlayacak. Ledra Art Direktörü Neriman Soykunt programla ilgili açıklamasında sanat ve müzik kadar felsefenin de çocukların karakter gelişimine pozitif katkısı olduğu gerçeğinden hareketle  Avrupa ülkelerinde son yıllarda önemli gelişim gösteren programı ülke çocuklarının hizmetine sunmanın gururu içinde olduklarını vurguladı.

Soykunt KKTC de bir ilk olacak “çocuklar için felsefe” programına ilişkin görüşlerini şöyle özetledi:

“ Çocuklardaki merak dürtüsü, yaratıcılık ve bunun akabinde sorgulama yeteneği, erken yaşlarda alınan felsefe eğitimi ile beslenince ilerleyen yıllarda problemlerin erken fark edilerek pozitif çözüm üretebilen bilinçli bireylere dönüşecek. Program başkalarının fikirlerine önyargısız bakabilen, açık fikirli, bağımsız düşünen, kendi karakterini bulan ve fikirlerini gerçekleştirme cesaretine sahip olan bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

Öğrencilerin ezberci eğitim sistemi ve teknolojinin gelişmesi ile mekanik bireylere dönüştüğü bu zamanda, gün geçtikçe kaybolan yaratıcılıklarını ve merak dürtülerini, alanda uzman felsefeci rehberliğinde beslemeyi ve böylece çocukların doğru, tutarlı düşünebilen, yerinde sorularla bilgiye ulaşabilen, verileni sorgulayabilen, tartışabilen ve eleştirel düşünen bireyler olmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz.’’  Lha

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.