banner913
banner932
banner1012

Yağmur suyunun faydaları

banner1020

Yağmur suyunun faydalarını bilmeyen yoktur. Faydaları bilimsel olarak da kanıtlanmış olan yağmur suyu saça ve cilde çok faydalı mineraller içerir. Doğaya eşsiz güzellik katan yağmur suyu vücudunuza da iyi gelir.

banner974
Yağmur suyunun faydaları

banner971

İşte yağmur suyunun az bilinen faydaları .

Doğal yollarla bakım yapmak yağmur suyu ile mümkün. Yaşam çarklarına hayat veren enerji kaynağı yağmur suyunun faydalarına değindik…

Saçlarınızı yağmur suyu ile yıkayın

Birden bastıran yağmurda ıslanan saçlarımızın kuruduğunda ne kadar yumuşak olduğunu bilmeyen yoktur. Sanayi bölgesinde yaşamıyorsanız açık alana koyduğunuz bir kova yardımı ile yağmur suyu toplayabilir, ısıtıp tuz oranı oldukça düşük olan yağmur suyuyla saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

Yağmur suyunun faydaları

Yüzünüzü yıkayabilirisiniz

Biriktirdiğiniz yağmur suyuyla sabahları yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Kamçılayıcı etkiye sahip olan yağmur suyu iyi bir püskürtücü etkisinde olur. Yüzünüzü yıkadıktan sonra yumuşak bir havlu ile kurulayın.

Yağmur suyunun faydaları

Çiçeklerinizi sulayın

Azot ve birleşen oksijen ile saksı çiçeklerinizi besler. Daha hızlı, ve renkli olmasını sağlar. Sağlıklı kök gelişimini destekler ve uygun ortam oluşturur.

Yağmur suyunun faydaları

Yağmur suyunu içebilirsiniz

Topladığınız yağmur suyunu özellikle ilkbahar aylarında içebilirsiniz. İç organlarımıza ve vücudumuza iyi gelen yağmur suyu boşaltım sisteminize de yardımcı olacaktır.

Yağmur suyunun faydaları

Küvette rahatlayın

Isıttığınız yağmur suyunu küvetinize doldurarak rahatlayabilirsiniz. Sabun veya köpük katmadan kullanmanız gereken yağmur suyu cildinizi yumuşatır. İlla küvete doldurmanıza gerek yok duşta alabilirsiniz.

Yağmur suyunun faydaları

Çok farklı alanlarda kullanabileceğiniz yağmur suyunu temiz kaplarda biriktirin ve her yağmur yağdığında şemsiyelerinizi açıp birbirinize çarpmak yerine ıslanın!
 

Yağmur suyunun faydaları

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.