banner913
banner932
banner1012

Varlığına İnanılan 21 Efsanevi Yaratık

banner1020

Her kültürde ve mitolojide insanlara kimi zaman zarar veren kimi zaman da onlara yardım eden yaratıklar vardır. İşte, bu yaratıklardan en çok bilinenleri.

banner974
Varlığına İnanılan 21 Efsanevi Yaratık

banner971

1. Bubak

Çek kültürüne ait bir yaratık. Korkuluğa benziyor ve öldürdüğü insanların ruhlarından yaptığı bir kostüm giyiyor. Arabasını kara kediler çekiyor.

2. Pixiu

Çin kültürüne ait bir yaratık. Evlerde figürleri bolca bulunur. Aslan başlı bir ejderhadır.

3. Menehuneler

Hawaii'de yaşadığına inanılan cüce bir ırk. Varlıklarına dair net bir kanıt yok. Ancak, Avrupalılar adaya geldikten sonra ufak yapılı ve terk edilmiş ev ve tapınaklar buluyorlar. Ancak, buralarda kimlerin yaşadığını göremiyorlar.

4. Soucouyant

Karayipler'de dolaşan vampir türü bir yaratık. Görüntüsüyle kurbanlarını kendisine aşık eden güzel bir kadın formuna sahip.

5. Kraken

Aslen İskandinav kültürüne ait olan bu dev ahtopot Yunan mitolojisinde de karşımıza çıkar. Kendisi denizcilerin korkulu rüyasıdır.

6. Lamassu

Mezopotamya efsanelerinden insan başlı, boğa vücutlu, kartal kanatlı bir yaratık.

7. Griffin

Kartal kanatlı, kartal başlı ve aslan vücutlu bir yaratık. Hem Avrupa hem de Mısır ve Fars mitolojilerinde yer almakta.

8. Draugr

İskandinav efsanelerinden bir canavar İnsanların rüyalarına girme, gerçekte karşılaştıklarında da diri diri derilerini yüzüp yeme gibi alışkanlıkları var.

9. Gulyabani

Arap-Türk-Fars kültüründen bir canavar Ölümsüz bir varlık. Geceleri mezarlıklarda geziyor ve insan etiyle besleniyor.

10. Broxa

Özelliklere küçükbaş hayvanlara saldırıp kanlarını içen bir kuş. İbrani mitolojisine ait. zaman zaman insanlara da saldırdığı söylenir.

11. Minatör

Minos Labirenti'nin bekçisi boğa başlı, insan vücutlu yaratık. Theseus tarafından öldürülmüştür. Bu konuda Minos'un kızı Ariadne de Teheseus'a yardım etmiştir.

12. Baba Yaga

Doğu Avrupa'da gezinen bir canavar Kendisi şekilden şekle girebilen bir cadı.

13. Jorogumo

Anlamı "Fahişe Örümcek." Japon kültüründen bu yaratık güzel bir kadın kılığında erkekleri etkiliyor ve örümcek formuna dönüp erkekleri yiyor.

14. Dullahan

Başsız Süvari olarak da bilinir. İrlanda mitolojisine ait. Eski bir asker olduğu ve kesilen kafasını aradığı, bu arayışta önüne çıkan herkesi öldürdüğü söylenir.

15. Wendigo

Amerikan yerlilerinin varlığına inandığı bir canavar İnsan eti yemesiyle ünlü.

16. Kodama

Kodamalar Japon kültürüne ait sevimli ve barış dolu ruhlardır. Ancak, bir insan bir Kodama'yı öldürürse ömür boyu lanetlenir.

17. Cerberus

Yunan mitolojisinde Hades'in üç başlı köpeği. Yer altı dünyasının bekçisi.

18. Korrigan

İnsanları hipnotize edip çocuklarını çalan bir canavar İngiliz ve Fransız efsanelerinde adı geçer.

19. Kappa

Japonların varlığına inandığı su canavarı. Hatta bazı göle yakın piknik alanlarında Kappa saldırısına karşı devlet tarafından konulmuş tabela ve uyarılar var.

20. Talos

Tanrılar tarafından lanetlenip bronza dönüştürülmüş bir varlık. Yaşadığı adayı korumayı kendisine görev edinmiş. Yunan mitolojisine ait.

21. Tarasque

Orta Çağ Avrupası'nda Fransa'ya musallat olduğu söylenen aslan başlı, kaplumbağa vücutlu bir yaratık. Daha sonra Hristiyan bir azize tarafından etkisiz hale getirilip halk tarafından taşlanarak öldürüldüğü söyleniyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.