banner913
banner932
banner1012

Tarihteki En Meşhur 13 Korsan

banner1020

Korsanlara ve hayatlarına ilgileri olan insanlar az çok bir şey bilirler bu insanlarla alakalı. Hele de One Piece animesini izliyorsanız isimler de tanıdık gelebilir. İşte Denizlerin Hakimleri: Tarihteki Gelmiş Geçmiş En Meşhur 13 Korsan...

banner974
Tarihteki En Meşhur 13 Korsan

banner971

1. Sir Henry Morgan

Panama'da İspanyollar'a kök söktüren korsan.

2. Kızıl Sakal

Biz kendisini Barbaros Hayreddin Paşa olarak biliyoruz. Tarihin en güçlü korsanlarından biriydi. Daha sonra Osmanlı donanmasının başında nice zaferlere imza attı.

3. Black Bart

Bartholomew Roberts. Köleleri taşıyan bir gemide kürekçiyken korsanlar gemiye saldırdı. Daha sonra korsanlara katıldı. 6 hafta içinde geminin yeni kaptanı seçildi.

4. Annie Bonny

Daha 13 yaşında birini bıçakladı. Kanundan kaçıp bir korsanla evlendi. Ancak, daha sonra onu terk edip başka bir korsana kaçtı. Birçok çatışmada yer aldı. Kocası yakalandığında onu terk ederken, "Eğer gerçek bir erkek gibi dövüşseydin köpek gibi asılman gerekmezdi." dedi.

5. Mary Read

Annie Bonny'nin gemisine erkek kılığında girdi. Bonny onun kadın olduğunu anlayınca ikili ömür boyu arkadaş kaldılar.

6. William Kidd

İskoçyalı bir korsan. Hindistan'dan Amerika'ya kadar gemisini götürmediği su birikintisi kalmamış bir korsan.

7. Cheung Po Tsai

Çinli bir kaptan. 20,000 kişilik mürettebatı ve yüzlerce gemisi vardı. Birçok hazine bulduğu ve bu hazineleri Çin'in doğusunda bir adada sakladığı söylenir.

8. Francois l'Olonnais

Tarihin en zalim ve en çok kan döken korsanlarından biri. Düşmanlarının kalplerini yiyen bir yamyam. Ancak, ironiye bakın ki kendi sonu da demirlediği bir adada yamyamların saldırısına uğrayıp yenerek gerçekleşti.

9. Kara Sakal

En ünlü korsanlardan biri. Düşmanlarının onu görür görmez korkudan titremeye başladığı söylenir.

10. Thomas Tew

İngiltere kralı tarafından "hastalıklı" olarak nitelendirilen bir korsan. Gereğinden fazla cesur olduğu için askeri gemilere bile saldırıyordu. Son saldırısına kadar olanları kazandı. Tayfasıyla birlikte idam edildi.

11. Uzun Ben

Gerçek adı Henry Every. İngiliz donanmasına zor anlar yaşatmış bir kaptan. Sadece iki gemisi olmasına rağmen zamanının en zengin korsanıydı. Tabii, tayfası da öyle.

12. Cheng I Sao

Çinli bir kadın korsan. 1500 gemisi ve 80.000 mürettebatı vardı. İngiliz ve Portekizli korsan avcıları tarafından yakalandı ve idam edildi.

13. Christopher Myngs

Kendisi İngiliz ordusunda bir amiralken orduyu bırakıp kendi gemisini aldı ve korsan olmaya karar verdi. Askeri tecrübesi sayesinde birçok zafer kazandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.