banner913
banner932
banner1012

Sohbet Sırasında İyi Giden İlginç Bilgiler

banner1020

Bilgi güçtür. Hepimiz bir takım yoğunluklar sebebiyle öğrenme sürecini ıskalayabiliyoruz. Bu yazımızda ”kapsül” şeklinde bir takım ilginç bilgiler vereceğiz. Tabii öğrendiklerinizin ne zaman nerede işe yarayacağı konusunda pek bir fikrim olmamakla birlikte öğrenmenin verdiği hazdan keyif alacağınızı düşünüyorum. Sohbet sırasında rahatsızlık veren sessizliği bölerken kullanmanız önerilir.

banner974
Sohbet Sırasında İyi Giden İlginç Bilgiler

banner971

 

Bir Rivayete Göre George Washington Ölümünden Bir Süre Önce “Bir Daha Asla İngiliz Toprağına Ayak Basmam” Demiş. Bu Yüzden Londra’da Bulunan Heykelinin Altına ABD Toprağı Serpmişler.

Holokostu İnkar Etmek Alman Yasalarına Göre Suç ve 5 Yıla Kadar Hapis Cezası Var.

 

Thor: Ragnarok Filmindeki “Tanışıyoruz Biz! İş Arkadaşım O” Repliği, Seti Ziyarete Gelen Küçük Bir Çocuk Tarafından Tavsiye Edilmiştir.

George Lucas’ın Karısı Marcia Lucas, Star Wars’un İlk Filminin Kurgusunda Oldukça Etkili Bir Rol Oynamıştır. Hatta Kendisi Oscar Kazanırken Eşi George Lucas Oscar Alamamıştır.

Interstellar ”Yıldızlararası” Filminde Resmedilen Kara Delik Sahnesi İçin Özel Bir CGI Metodu Kullanıldı. Görüntü O Kadar Gerçeğe Yakın Oldu ki Üç Farklı Bilimsel Makaleye Bilimsel Çıkış Noktası Sağladı.

 

Genomumuzun %8’i Virüs DNA’sından Oluşuyor. Yani Atalarımızın Bir Kısmı Virütik Hastalıklardan Sağ Çıkabildi Ama Onların Aktardığı DNA’yı Korudular.

Tanımadığımız Bir Ortamda Uyurken Yalnızca Beynimizin Bir Lobu Uykuya Dalıyor. Diğer Lobu Tetikte Bekliyor.

İspanya’da Bir Memur Çalıştığı Ofise 6 Yıl Boyunca Uğramadı ve Bu Süre İçinde Maaşını Almaya Devam Etti. İşin İlginç Tarafı Kimse de Fark Etmedi.

 

Arnold Schwarzenegger Amerika’ya İlk Geldiğinde Duvar Ustası Olarak Çalışmış, Ardından Emlak İşine Girerek Parayı Kırmıştır. Yani Aktörlüğe Başladığında Hâlihazırda Bir Milyonerdi.

1983-2000 Yılları Arasında Amerika’da Yaşanan Uçak Kazalarındaki Yolcularının %96’sı Kurtulmuştur.

Bir Dönem Walkman’leri Su Dolu Şişelerin İçinde Satılmıştır.Sony’nin Amacı Walkman’lerin Su Geçirmez Olduğunu İspatlamaktır.

Japon Nüfusunun Sadece %11’i Ülkeleri İçin Savaşmaya Razı.


Bu oran Fas ve Fiji’de %94.

İlk Çin İmparatoru Ölümsüz Olmak İçin Civa ve Taş Tozundan Oluşan Bir Karışımı İçince, Öldü.

Çernobil Nükleer Santrali 2000 Yılına Kadar Yani Kazadan 14 Yıl Sonrasına Kadar Elektrik Üretmeye Devam Etti.

İkinci Dünya Savaşı Sırasında 1 Amerikan Askerine Karşılık 92 Sovyet Askeri Ölmüştür.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.