banner913
banner932
banner1012

Sıradan insanlar tarafından işlenmiş kan donduran cinayetler

banner1020

Genellikle beynimizde kötü insanları kötü imajlarıyla eşleştiririz. Ancak bu liste kanımızı donduracak ölçüde yanıldığımızı gösteriyor. İyi okumalar.

banner974
Sıradan insanlar tarafından işlenmiş kan donduran cinayetler

banner971

 

 

Vlado Taneski

 

Vlado Taneski 20 yıllık gazetecilik geçmişine sahip olan, özellikle suç ve cinayet vakalarıyla ilgilenen bir medya çalışanıdır. Aktif olarak gazetelerde suç haberleri yazar. onu enteresan kılan ise gazeteci kimliğinin yanı sıra aynı zamanda bir seri katil olmasıdır. Son zamanlarda yazdığı haberlerde kamuyla paylaşılmadığı halde bazı cinayetleri tüm ayrıntılarıyla yazması (örneğin kurbanın hangi tip iple boğulduğu, vs.) polisin dikkatini çekmiş, 2008’de tutuklanmıştır. yazdığı haberlerde bahsettiği üç cinayetin ikisinin sperm örneğinden yapılan dna testiyle kendisi tarafından işlendiğini kanıtlayan polis, üçüncü cinayeti araştırmaya başlamışken Vlado Taneski’yi hapse girmesinden sadece bir gün sonra hücresindeki bir kova suya kafasını sokmak suretiyle ölü bulmuştur. onun da sonu tıpkı babası gibi intihar olmuştur. Kurbanları yoksul, gündeliğe giden yaşlı kadınlardır. Bir diğer ayrıntı ise kurbanlarının hepsinin annesini yakından tanıması, Vlado’nun annesinin de tıpkı kurbanlar gibi yoksul bir gündelikçi olmasıdır.

Ed Gein

 

Komşuları tarafından yalnızlığı seven biri olarak tanımlanan Ed, ayrıca komşuları tarafından çocuklarını emanet edecekleri kadar güvenilir bulunurdu. Ama bu adam en az 15 kişinin ölümünden sorumluydu. Teksas Katliamı filmine esin kaynağı olan Ed, gençlik yıllarını seksin büyük bir günah olduğuna inanan annesiyle geçirmiş onun ölümünden sonra kadın vücuduna merak sarmış. Anatomi konusunda araştırmalar yaptıktan sonra mezarlıklardan çaldığı cesetler üzerinde öğrendiklerini uygulamaya başlamıştır. Bir süre sonra daha taze bedenler isteyen katil kurbanlarını genellikle annesinin yaşından (55) seçmiştir. Cesetlerle cinsel ilişki ve yamyamlığın dışında derilerinden elbise dikme yada duvarları bu derilerle kaplama gibi sapkınlıklar gösteren katilin evinde bir ayakkabı kutusu dolusu üreme organı, duvarlara asılmış kadın kafaları, yenmek için ayrılmış iç organlar bulunmuştur. Yaşamının son yıllarını akıl hastanesinde geçiren Ed Gein 77 yaşında kalp yetmezliğinden ölmüştür.

Bender Ailesi

Ayrıca Amerika’nın ilk seri katilleri olarak bilinen bu aile, karı, koca ve 3 çocuklarından oluşuyordu. Kızları Kate Bender güzelliğiyle dikkat çekiyor, kendini medyum diye tanıtıyor ve fal baktırmak isteyen müşteriler buluyordu. Eve gelen müşteriler de kafalarına çekiç ile vurulmak sureti ile öldürülüyordu. Bu tezgah yaklaşık 18 ay kadar devam etti, ta ki kardeşinin geri dönmeyişinden şüphelenip Bender ailesini bulan bir emekli asker foyalarını ortaya çıkarana kadar. Asker, ufak çaplı bir ordu kurup Bender ailesinin evini basmaya gidiyor ancak haberi önceden alan aile çoktan kayıplara karışıyor.

John Wayne Gacy

Tontiş bir görünümü olan bu kişi çocukların doğum günlerinde palyaçoluk yapmaktadır. Özel hayatında ise durumlar daha karanlık ve korkutucudur. 33’ten fazla çocuğu şehrin dışındaki evine kandırarak götürüp orada öldürdüğü bilinmektedir. Bunların yirmi yedisini evinin altına ve civarına gömmüştür. Sağ bıraktığı kurbanlarından biri onun peşine düşer ve Gacy tutuklanır. 1980’de zehirli iğne ile idam edilmiştir.

Tyler Hadley

17 yaşındaki Tyler annesini ve babasını öldüren azılı bir katildi. Sıcak bir Florida akşamında ailesini öldürdükten sonra 3 saat boyunca etrafa saçılan kanları temizlemekle uğraşmıştı. Evi eski haline getirdikten sonra arkadaşlarını arayıp eve davet eden Tyler, o gece büyük bir parti verir. Bir arkadaşı partiyle alakalı ”ya ailen eve gelirse?” sorusuna ”gelmeyecekler” cevabını vermiştir.

Minnie Dean

1800’lerin sonunda Yeni Zelanda’da, ailelerin istenmeyen çocuklarına para karşılığı bakan bu kadın ilk bakışta iyilik yapıyormuş gibi görünse de, aslında işler göründüğü gibi değildi. Gözetimindeki çocukların teker teker ölmesinden sonra cinayetle suçlanmış ve yapılan araştırmalarda arka bahçesinde bir çok çocuk iskeletine rastlanmıştır.

Andrei Chikatilo


Düşük öz güvenine ve kendinden nefret etmesine karşın oldukça normal görünen Andrei’nin ilk işi telefon şirketinde mühendislik, ikinci işi ise okulda öğretmenliktir. 1978’de Andrei genç kadınları hedef almaya başlamıştır. Genç kadınları parçalayan, sakat bırakan, tecavüz eden ve öldüren Andrei “ben doğanın bir hatasıyım, deli bir hayvanım” diyerek kan dondurmuştur. Ayrıca 1984 yılında sadece 1 ayda 6 genç insanı doğramıştır. 1994’te idam edilmiştir.

Bruno Fernandes de Souza


Brezilyanın Flamengo takımında sevilen bir oyuncu olan Bruno 2010 yılında sevgilisini öldürmüş ve onu parçalara ayırarak köpeklere yedirmiştir. Geçtiğimiz şubat ayında tahliye olan Bruno bu yıl profesyonel futbola geri dönmüştür.

Rodney Alcala

”Dating Game” isimli zamanın evlendirme programında 1. seçilen Rodney, programda kendini fotoğrafçı olarak tanıtmıştır. Kurbanlarını öldürdükten sonra rahatsız edici pozisyonlarda fotoğrafını çekmiştir. Önceleri 5 kadın cinayetinden aranan bir seri katil olan Rodney sonradan 30 cinayet daha işlediğini itiraf etmiştir. New York’ta daha fazla cinayetle suçlanıyor ve ülke civarında toplam 130 kadar insanı öldürdüğüne inanılıyor.

Kristen Gilbert

90’larda Massachusetts’de gazilerin tedavi edildiği bir hastanede 4 kişiye aşırı dozda adrenalin vererek öldürmüştür. Hastane ölümler hakkında soruşturma açacağını söylediğinde asılsız bomba ihbarıyla onları caydırmaya çalışan Kristen şu anda müebbet yatmaktadır.

Herbert Baumeister

İkinci elci dükkanları işleten Herbert, karısının deyimiyle ”kendini çocuklarına adamış tam bir aile babasıdır”. Karısının bilmediği şey ise 1980’lerden 1996’ya kadar gay barlara giderek oradan tanıştığı erkekleri evindeki havuza getirip onları katlettiğiydi.

Joe Metheny

Burger dükkanı işleten Joe oldukça sakin ve iyi görünümlü bir dayı olmasına karşın köftelerinin ardındaki sır gerçekten dehşete düşürüyordu. Öldürdüğü kurbanlarının etlerini köftelerine karıştırarak onları müşterilerine yediren Joe ” Etleri birbirine karıştırdığınız zaman kimse aradaki farkı söyleyemiyor ” diye ekliyor. Zaman içinde, mide bulandırıcı suçları ortaya çıkınca en az 10 kişiyi daha öldürdüğünü itiraf etmiştir. 28 cinayetten mahkum olan Metheny. başlangıçta, ölüm cezası aldı, ancak cezası 24 temmuz 2000 tarihinde ömür boyu hapis olarak değiştirildi.

Philip Markoff

Bir nişanlısı olan ve Boston Üniversitesinde tıp okuyan Philip, 2009 yılında erotik hizmetler sunan internet reklamlarından birine tıklar ve olaylar silsilesi başlar. Anlaştığı hayat kadını, cesedi darp edilmiş ve kafasından silahla vurulmuş şekilde bir hotelin dolabında bulunur. Aynı şekilde o hafta içerisinde Philip online olarak tanıştığı hayat kadınlarından birini kaçırıp, gasp etme suçundan da hüküm giyer.

Brenda Andrew

Oklahoma’da sınıf öğretmenliği yapan Brenda kocasının yaşam sigortasını alabilmek için onu öldürmüş ve ardından sigorta şirketinde çalışan bir adamla ilişki yaşamıştır. 2001’de Brenda kocasını tüfekle boynundan ve göğsünden vurarak kan kaybından ölmesine sebep olmuştur. Ayrıca Brenda Oklahoma’da ölüm cezasına çarptırılan tek kadındır.

Paul Dennis Reid

Memleketinden şarkıcı olma umuduyla Nashville/Amerika’ya taşınan Paul, McDonald’s da dahil olmak üzere Fast-food zincirlerini soymuş ve ardından çalışanları vahşice katletmiştir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.