banner913
banner932
banner1012

Şeytanın Ele Geçirdiği Ruhlar

banner1020

Vatikan her yıl binlerce Şeytan Çıkarma ayini yapıldığını söylüyor. İnanıp inanmamak kişinin kendisine kalmış, ancak ateş olmayan yerden de duman çıkmaz. İşte ele geçirilme olaylarından bazıları.

banner974
Şeytanın Ele Geçirdiği Ruhlar

banner971

1. Clara Germana Cele

1906 yılında ruhu ele geçirildiği söylenen kadın Güney Afrikalı Cele, henüz 16 yaşındayken bu olay başına gelmiş. Şeytanla anlaşma yaptığı söylenen genç kız bundan bir süre sonra tuhaf davranışlar sergilemeye başlamış. Dini işaretlere karşı tepki vermeye, çevresindeki insanların geçmişleri hakkında kimsenin bilmediklerini söylemeye, daha önce bilmediği yabancı dilleri konuşmaya başlamış. Sonunda iki rahip tarafından şeytan çıkarma ayni düzenlenmiş. Tanıkların anlattığına göre ayinler sırasında yattığı yataktan yaklaşık bir metre kadar yükselmiş. İki gün süren ayinin ardından ruhunun huzura kavuştuğu ve kötü ruhların kovulduğu söyleniyor.

2. Anneliese Michel

Belki de vakalar arasında en trajik olanı. Sara teşhisi konulan genç kıza ne tedavi ne de ilaçlar fayda etmemiş. Akıl hastahanesinde yatan kız kendi idrarını içmeye, tuhaf sesler çıkarmaya ve saldırganlaşmaya başlamış. Ailesi resmi kurumlardan "exorcism" ayini talep etse de kabul görmemiş. Ancak, bölgedeki iki rahip kızın durumuna acıyıp ayin yapmayı kabul etmişler. Ancak, 10 ay süren ritüeller bir sonuç vermemiş. Bu süre içerisinde de yemek bile yiyemeyen kız hayatını kaybetmiş. "The Exorcism of Emily Rose" (Türkiye'de yayınlanan ismiyle "Şeytan Çarpması") filmi bu kızın hayatından esinlenerek çevrilmiştir.

3. Roland Doe

The Exorcist filmine konu olan gerçek bir hikaye. Ele geçirilme olayları içerisinde en bilinenlerden biri. 1940 yıllarının sonlarında halasının ruhuyla iletişime geçmek için cadı tahtası kullanmasıyla hayatı altüst oldu. Tıpkı diğerlerindeki gibi tuhaf sesler, yabancı diller, yerden yükselmenin yanı sıra vücudunda nasıl olduğu belli olmayan pençe izleri de oluşmaya başladı. Ailesi tarafından hastahanede şeytan çıkarma ayini düzenlenmesi istendi. Rahip bunu otuz kez denedi ve sonunda başarılı oldu. Ayinin sonunda tanıkların anlattıklarına göre hastahanede yoğun bir kükürt kokusu ve duman oluşmuştu.

4. Arne Cheyenne Johnson

ABD'de "Katil İblis Davası" adıyla bilinen bir cinayet davasının zanlısı. Ayrıca, cinayetleri içine giren şeytandan dolayı işlediği gerekçesiyle savunma gerçekleştirilen ilk kişi. 1981 Johnson ev sahibini öldürdü. Fakat, ailesi çocuklarının küçüklüğünden beri kötü ruhların etkisi altında olduğunu söyleyip cezada indirim istedi. Fakat, hakim bunun kabul edilebilir bir sebep olmadığını belirtip Johnson'u birinci derece cinayetten yargıladı.

5. David Berkowitz

1976 yılında New York şehri seri katil dehşetiyle sarsıldı. Katile "Sam'in Oğlu" deniyordu. Polis cinayet mahallerinde sürekli kendileriyle alay eden notlar buluyordu. Sonunda seri katil Berkowitz yakalandı. Fakat, cinayetleri itiraf ettikten sonra bunun kendisine şeytan tarafından yaptırıldığını söyledi. Ancak, söylediklerinde bir tuhaflık vardı. Kendisinin değil komşunun köpeğinin ruhu ele geçirilmişti ve emirleri köpek veriyordu. Fakat, bu onu 6 kez müebbet yemekten kurtaramadı.

6. Michael Taylor

Taylor ve eşi İngiltere'de yaşıyorlardı. Gayet dindar bir çifttiler. Fakat, 1974 yılında karısı Taylor'un başka biriyle ilişkisi olduğunu iddia ettikten sonra Taylor'un davranışları aykırı derecede farklılık göstermeye başladı. Aylar süren bu çılgın davranışlar çevresindekileri korkuttu ve şeytan çıkarma ayini düzenlenmesini kabul etti. 24 saat süren ayinde rahipler Taylor'un vücüdundan 40 kötü ruh çıkarıldığını ancak, en kötüsünün hala içeride olduğunu ve çok güçlü olduğunu söylediler. Söylediklerine göre bedeninde hala bir katilin ruhu vardı. Nitekim, söyledikleri çıktı. Taylo o gece karısı ve köpeğini vahşice öldürdü.

7. George Lukins

1778 yılında yaşanan olayda terzi Lukins bilinmedik bir dilde ve başka bir sesle şarkılar söylemeye başladı. Komşuları ve arkadaşları da kiliseye başvurup adama yardım edilmesini istediler. Lukins ilk önce hastahaneye götürüldü ve orada 20 ay kaldı. Ancak, iyileşemedi. Rahipler tarafından vücudunda 7 adet şeytan bulunduğu söylendi ve 7 rahip tarafından şeytan çıkarma ayini gerçekleştirildi. Ayinden sonra Lukins sağlığına kavuştu ve artık kendisine "Kutsanmış Lukins" diye seslenilmeye başlandı.

8. Anna Ecklund

Amerikanın en meşhur şeytan çıkarma davası14 yaşında oldu ele geçirilen Anna Ecklunddur. Babası ve halasının cadılıkla uğraşması ve bazı şeyleri kızın üzerinde denemeleri küçük kızda tuhaf etkilere sebep oldu. Şeytan çıkarma ayininin ardından iyileşti, ancak babası ve halası bir türlü akıllanmadı. Daha sonra kızın ruhu tekrar ele geçirildi. Üstelik söylenene göre Annaliese Michel'i ele geçirenlerle aynı ruhlar tarafından. 1928'de tekrar bir ayin yapılmasına karar verildi ancak, kızın durumu ilkinden beterdi. Yerden yükselebiliyor, duvarlarda gezinebiliyor ve daha önce duymadığı yabancı dilleri konuşabiliyordu. 23 gün süren şeytan çıkarma ayininden sonra rahipler kızın ruhunun kurtulduğunu belirtti ve kız iyileşti.

9. Yeni Papa Francis Engelli Gence Şeytan Çıkarma Uyguluyor

Henüz geçtiğimiz mayıs ayında kameralar karşısında yaşanan bir olay. Papa Francis ile genç bir adam arasında geçen olay hayli ilginç İşte videosu

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.