banner913
banner932
banner1012

Regl Hakkında Şaşırtan Gerçekler

banner1020

Regl olmak, çoğumuzun sosyal yaşantısını derinden etkileyen bir olay. Peki regl olmak ile ilgili şaşırtıcı gerçekleri okumaya hazır mısınız?

banner974
Regl Hakkında Şaşırtan Gerçekler

banner971

1800’lerde kadınlar 16 yaşına kadar regl olmazmış. Stres arttıkça regl olma yaşı küçülmüş.

Bilim henüz bunu kanıtlamamış olsa da bir kadın regl’ken sürekli onunla takılan diğer kadın da ondan etkilenip regl olabiliyor. Buna regl senkronizasyonu deniyor.

Regl dönemlerinde insanların cinsel uyarılmaları artabiliyor. Bunun nedeni, libidoyu azaltan hormon progesteronun daha az miktarda salgılanması…Bu hormon azalınca libido yükseliyor, cinsel arzular artıyor. 

Regl’ken bir kadının sesi normalden daha tehditkar olur.

Bir regl döneminde, bir kahve bardağı miktarında kan dışarı atılır.

20. yüzyılın başlarında regl dönemiyle ilgili birçok hurafe vardı. Bu hurafelerin en dikkat çekenlerinden birisi de, üniversiteye gitmek isteyen kızları caydırmak için ortaya atılmış. Okumak isteyen kızlara beyin aktive olduğunda rahiminde kalıcı hasar olacağı ve bu yüzden cinsel organdan kan geldiği söylenirmiş.

Orta Çağ’da kızıl saçlı bir bebek doğduğunda, bu bebeğin annesi regl iken seks yaptığı için olduğuna inanılırdı.

kızıl saçlı bebek ile ilgili görsel sonucu

Sağlıklı bir kadının regl olarak geçirdiği günlerin toplamı 10 yıllık bir zaman dilimine denk gelir

sağlıklı kadın ile ilgili görsel sonucu

Regl dönemindeki ağrıların psikolojik olarak da etkisini görebilirsiniz…

Bazı zor zamanlardan geçerken regl dönemi ağrıları daha da şiddetlenebilir. Bu yüzden bir sorununuz olursa psikologlardan yardım almanızı öneririz.

İnsan dişisi, katil balinalar ve filler yeryüzünde menopoza giren tek memelilerdir.

Yıllar önce ay takvimleri kadınların regl dönemlerine göre hesaplanıyordu. Bunun sebebi ise insanlığa yeni çığır açılacağı düşüncesiydi…

Sağlıklı bir kadın hayatı boyunca toplamda 11.000 ped ya da tampon kullanır.

Erkekler bir kadının tişörtünü koklayarak onun regl olup olmadığını anlayabilir.

Çağlar boyunca adet kanı epilepsi, hemoroid, guatr, siğiller, gut ve baş ağrısı gibi çeşitli rahatsızlıklar için güçlü bir ilaç olarak düşünüldü.

Regl olmak ile ilgili en önemli gerçeklerden biri de sigaranın doğurganlık üzerinde oynadığı roldür. Sigara yumurtalıkları öldürmeye, döneminden önce regl olmaya hatta kısırlığa kadar uzanan zararlar verebilir vücuda... Sigaranın olumsuz etkileri iyice öğrenip sigara içen kadınların bir an önce sigarayı bırakması gerekiyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.