banner913
banner932
banner1012

Ölü bedeniyle ilgili ilginç araştırma

banner1020

Avustralya'da yeni yapılan bir adli tıp araştırması, Avustralya Tafonomi Deneysel Araştırma Tesisi'nde (AFTER) kameralarla yapılan çekimler ile ölü bedenlerin kuruduğunu ve çürürken uzuvların hareket ettiğini ortaya koydu.

banner974
Ölü bedeniyle ilgili ilginç araştırma

banner971

  

Newsweek'te yer alan habere göre; araştırmada, araştırmacılar ölü bedenlerin nasıl hareket ettiğini incelemek için hızlandırılmış kameralar kurdular. Kameralar, 30 dakikalık aralıklarla kayıt yaptı ve bedenlerin önemli ölçüde hareket ettiğini ortaya çıkardı. 

undefined

Araştırma sonuçlarına göre; ölümün üzerinden bir yıldan uzun süre geçse de bedenlerin hareket ettiği savunuldu. Araştırmacı Alyson Wilson, kolların önemli ölçüde hareket ettiğini bulduklarını belirtti. 

-*undefined

Newcastle Üniversitesi'nden adli tıp antropologu Dr. Xanthe Mallett ise "Ölünün ne kadar hareketli olduğunu görmek bence insanları şaşırtacak, ben gördüğümde hayretler içinde kaldım. Hele de kolların bu kadar çok oynamasına ağzım açık kaldı" dedi.

 

undefined

Wilson ve Mallett, söz konusu bulguların polis ve özellikle de suç mahalli soruşturmacıları için önemli olduğunu kaydetti. Cesedin ölüm anındaki pozisyonunu her zaman koruduğu düşünülüyordu ancak bu çalışma, bilineni tersine çevirdi.

undefined

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.