banner913
banner932
banner1012

Mucitlerine Milyonlar Kazandıran İş İcatları

banner1020

Girişimci ruhun etkisiyle zengin olmayı hayal ederek veya yalnızca “olsa ne iyi olur” diye anlık düşündüğümüz fikirlerimiz vardır. Bu fikir furyalarımızdan bazılarını o kadar saçma buluruz ki sesli düşünmeye bile çekiniriz. Listemizde bulacağınız 11 iş fikri, ilk bakışta saçma görünmesine aldırış edilmeden eyleme geçilmiş ve milyonlar kazandırarak ses getirmiştir…

banner974
Mucitlerine Milyonlar Kazandıran İş İcatları

banner971

1. Slinky (Oyuncak yay), 250 Milyon Dolar

Deniz mühendisi Richard James’in sakarlığı bu oyuncakla tanışmamızı sağladı. Bir gün çalışırken germe yayını düşürdü ve yayın zemine doğru yaylanmasını izledi. Slinky fikri o an doğdu. 1 dolara satılan bu oyuncak çeyrek milyarlık satış yaparak büyük bir başarıya imza attı.

2. Pet Rock (Evcil taşlar), 15 Milyon Dolar

İnanılması güç ama Dahl Sama isimli eski bir reklam müdürü, evcil taşlar adını verdiği taşları satarak 15 milyon dolar gelir elde etti. Taş ya bildiğimiz taş! İçinde evcil taş eğitiminin anlatıldığı bir kılavuz koyarak kutuların taşlarını pazarlayan Sama, bütün zamanların en iyi geçici heveslerinden biri olarak kabul edilen ürünün yaratıcısı oldu.

3. Yapışkan Örümcek, 80 Milyon Dolar

Küçüklüğümüzde bu örümcekleri duvara fırlatıp yavaş yavaş aşşağı süzülmesini az izlemedik . Ken Hakuta isimli adamın bu oyuncaktan elde ettiği kar tam tamına 80 milyon dolar!

4. Yellow Smiley Faces (Gülümseyen sarı yüzler), 500 Milyon Dolar

Hikayesi oldukça ilginç;. Esas üreticisi Charlie Ball. Fakat Charlie, Yellow Smiley Faces’lerden yalnızca 300 dolar kazandı. Çünkü bu ürünü State Mutual Life Insurance’ın isteği üzerine tasarladı ve sonrasında da telif haklarını almak için uğraşmadı. Peki kim kazandı bu işten parayı? Bernard ve Murray Spain isimli iki kardeş bu ikonun anlaşılamaz potansiyelini fark etti ve ürünün yasal haklarını satın aldı. 1971 yılında bu işten 50 milyon dolar kazandılar. 2000 yılında ise Dollar Tree’ye 500 milyon dolar karşılığında satıldı.

5. Snuggie ( Televizyon battaniyesi ), 200 milyon dolar

Bornozu tersten giymeye benzeyen bu basit iş fikri oldukça saçma görünüyordu ilk bakışta. Amerika’da çok popüler olan televizyon battaniyeleri daha ilk yılında 20 milyon sattı ve Scott Boilen bu işten cebine yaklaşık 200 milyon dolar indirdi.

6. Beanie Babies (Fasulye bebekler), 3-6 Milyar Dolar

Ty Warner’ın bu fikriyle ilk başlarda çok dalga geçildi. Çuvalı fasulyeyle doldurun, tüylü kulaklar yapın ve bir isim verin… Bununla nereye varabilirki? Diye düşünüldü… Sonuç; Ty Beanie Baby çılgınlığının zirve yaptığı sırada bir sene de elde ettiği kazanç tam 700 milyon dolar. Stratejisi de oldukça ilginçti; Ürünlerinin reklamını asla yapmadı veya büyük oyuncak şirketlerine satmadı. Çünkü amaç oyuncakları zor ulaşılan ve aynı zamanda arzu edilen bir nesne haline getirmekti…

7. İ Fart App ( Gaz çıkarma efektli uygulama), 400,000 Dolar

Böyle bir uygulamanın 400,000 dolar getirisi olması pis bir şaka gibi geliyor ama tamamen gerçek. Joel Comm’un öngörüsü haklı çıktı ve uygulaması bütün medyada yayıldı. Çoğu insan 26 farklı gaz çıkarma sesi olan bu uygulamaya bayıldı, milyonlarca kez indirildi.

8. Lucky Wishbones ( Lades kemiği), 1 Milyon Dolar

Lades kemikleri üretip, bu işten milyonlarca dolar kazanacaksınız desek tepkiniz ne olurdu bir düşünün? Ken Ahroni bu soruyu kendine sormuş ve harekete geçmiş… Gunde tam 30,000 sahte lades kemiğini internetten satmaya başlayan Ken, 2006 yılında başladığı bu işten 1 milyon dolar kazanmış.

9. Million Dollar Homepage (milyon dolarlık sayfa), 1 Milyon Dolar

Alex Tew isimli 21 yaşındaki genç, bir gün yatağına uzanıp harçlığını çıkarması için yapabileceklerini düşünürken bu fikri buluyor. Fikir çok basit; bir site yapacak, siteyi 1 milyon pixele bölüyor ve her pixeline reklam almak için 1 dolardan satmayı planlıyor. Sonuç; Evet Alex 1 milyon dolar kazanıyor! Haliyle okul harçlığını fazlasıyla çıkartmış oluyor…

10. Doggles (Köpeklere online gözlük), ilk yıl 2 Milyon Dolar

Köpeklere online gözlük satmak da kulağa çok “saçma” gelen fikirlerden. Ama saçma görünmesi fikir sahibi Roni Di Lullo’yu zengin ettiği gerçeğini değiştirmedi. Dünya’nın her yerine mağazaları açılmaya devam ediyor…

11. Fidget Spin (Stres çarkı), Milyon dolarlar kazandırmaya devam ediyor

Stres çarkının mucidi Florida’da yaşayan 62 yaşındaki Catherine Hettinger. Stres çarkını 20 yıl önce 7 yaşındaki kızını eğlendirmek için düşünmüş. Şu an 30 yaşında olan kızına hamileyken bir kas rahatsızlığı ile boğuşan Hettinger, o dönemde hayata geçirme kararı almış bu fikrini. Oyuncağın patentini de alan mucit, 8 yıl boyunca patenti elinde tutmuş ancak 2005 yılında patent yenileme ücreti olan 400 doları ödeyemeyince patent boşa düşmüş. Şuan patentini alan firma ise her ay milyonlarca dolar kazanıyor…

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.