banner913
banner932
banner1012

Motivasyonunuzu Sağlamanıza Yardımcı Olabilecek 6 Kitap Önerisi

banner1020

Bazı insanlar, hayatlarını belirli hedefler koyarak yaşarlar. Bu onların adeta bir yaşam biçimi halini almıştır. Bu hedeflere ulaşmak için kendilerini motive etme yollarını ararlar. Peki, nedir bu meşhur  “motivasyon”. İşte o hedeflere ulaşabilmeyi ne kadar istediğinizin göstergesidir motivasyon. Yani kişinin bir işi yapmayı istemesidir. Başarıya duyduğu özlemdir. Hepimizin hayatta belirli motivasyon unsurları vardır. Motive edici bu unsurlar kişiden kişiye değişen sübjektif kavramlardır. Çünkü basit bir tabir ile seni motive eden olgu, beni motive etmeyebilir. “Sizi neyin motive ettiğini daha iyi öğrendikçe, kendinizi motive etmeniz daha kolay olacaktır.” Steve Chander Bu söz bu konuyu kısaca özetleyen önemli bir sözdür. Yine motive olmak ve motivasyon katsayımızı yükseltmek anlamında birçok film izleyebilir, birçok kitap okuyabilir, birçok müzik tarzı dinleyerek vakit geçirebiliriz. Tüm bunlar kişisel motivasyonumuzu üst seviyelere çekmek için kullanılabilir. Bu yazıda bahsetmek istediğimiz sizi motive edebilecek, kişisel anlamda hedeflediğiniz başarılara ulaşmanız için istek uyandırabilecek motive edici kitaplar. Size kendinize gelmeniz, hedefe yürümeniz ve aydınlanmanız adına 5 tane çok sağlam motive edici kitap önerisi yapıyoruz.

banner974
Motivasyonunuzu Sağlamanıza Yardımcı Olabilecek 6 Kitap Önerisi

banner971

 

Günde Bir Doz Motivasyon

motivasyon 1

Tavsiye edeceğimiz ilk motive edici kitabımız Ralph S. Marston’ın yazmış olduğu “Günde bir doz motivasyon”.

Ralph S. Marston’ın tavsiyesi ile bu kitaptan günde bir doz alacağınız motivasyonla, mevcut potansiyelinizi keşfedin!

Her şey Seninle Başlar

motivasyon 2

Mümin Sekman’ın hem motivasyon hem de kişisel gelişim anlamında yararlanılabilecek kitabını kütüphanenizde bulundurmalısınız.

“Çaresizlik öğrenilmiştir.

Başarılı olmak da öğrenilebilir.

Sende sandığından fazlası var!

Gelebileceğin en iyi yerde değilsin.

Yeni bir hayat için gereken, yeni bir akıldır.

Doğru şeyi yapmak için yanlış zaman yoktur.

Rüzgârı suçlamayı bırak, yelkenleri kullanmayı öğren!

Seyirci koltuğundan sıkıldıysan, sahneye çık.

Zirvede her zaman bir kişiye daha yer var.

Her şey seninle başlar!

Başkaları yapabildiyse, sen de yaparsın.

Hayatta ya tozu dumana katarsın,

Ya da tozu dumanı yutarsın.

Seçim senin!”

Diyor kitabı özetlerken Mümin Sekman.

Motivasyon

Harvard-Business-Review-Dergisi-motivasyon

İş yönetimi, liderlik gibi konularda mevcut örnekler içerisinde dünyanın en saygın yayınlarından biri olan Harvard Business Review Dergisi’nden seçmelerin yer aldığı bir “motivasyon” kitabı.

The Manager – Futbol’un Dahi Liderleri

THE-MANAGER-–-Futbol’un-Dahi-Liderleri

Ve bizce müthiş bir motive edici kitap.

Futbol’a ilgi duysanız da duymasanız da bu kitabı okumak size iyi gelecektir.

Alex Ferguson, Jose Mourinho,  Arsene Wenger, Carlo Ancelotti, Roy Hodgson, Roberto Mancini, Sam Allardyce, Brendan Rodgers, Harry Redknapp, Martin Jol, David Moyes gibi futbol anlamında kendini kanıtlamış isimlerden, başarılarını nasıl gerçekleştirdiklerine dair güzel anekdotların yer aldığı motive edici kitaplardan.

Kendi Everest’inize Tırmanın

motivasyon 3

Tavsiye edeceğimiz son motive edici kitap ise; dağcı Nasuh Mahruki’nin yazmış olduğu “Kendi Everest’inize Tırmanın”.

Başarıya ulaşma anlamında motive edici kitaplar listenizin başköşesine koyulabilecek bir kitap.

Engelleri Aşanlar

kitap 6

Onlar engelliydiler. Kimi doğuştan kimisi de kaza ve hastalık sonucu hayata geriden başladılar.

Ama bu engelleri onlar için hiçbir zaman bahane olmadı. Hayata küsmediler. Engelleriyle barışarak, pes etmeden hayata tutundular. Durmadan okudular, çalıştılar ve başardılar.

Bu kitapta ülkemizden ve dünyadan engelli olduğu halde muazzam başarılar elde eden insanların eşsiz mücadelelerine şahit olacaksınız.

Helen Keller, Âşık Veysel, Lokman Ayva, Abraham Lincoln, Şafak Pavey, Tevfik Fikret, Timurlenk, Neyzen Tevfik, Mithat Enç, Büyük İskender ve daha nice başarılı insanın azim ve kararlılık ile neleri başardıklarını göreceksiniz.

Zorluklar karşısında hiçbir zaman bahaneleri olmayan bu harika insanların hayat hikâyelerinin hepimiz için ufuk açıcı olacağına inanıyoruz.

“Engelleri Aşanlar” ile engelleri aşıp başarı yolunda büyük bir adım atmaya ne dersiniz?
(Tanıtım Bülteninden)

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.