banner913
banner932
banner1012

Kahve İçmek İçin 10 Bilimsel Neden

banner1020

Metabolizmayı hızlandıran kahvenin dikkati koruma, daha dinç hissetmeye yardımcı olduğu biliniyor. Geçtiğimiz günlerde özellikle sabah aç karnına içilen kahvenin midenin dengesini değiştirdiğini ve iştah kaybına yol açtığından bahsetmiştik. Ancak gün içerisinde içeceğiniz kahvenin, birden çok bilimsel yararı bulunuyor. 

banner974
Kahve İçmek İçin 10 Bilimsel Neden

banner971

İşte kahve içmeniz için 10 bilimsel neden!

1- Kendinizi daha iyi ifade edebilmek için 
PDSS2 genini hiç duydunuz mu? Bu gen özellikle iyi ifade yeteneği bulunan kişilerde bulunuyor. Eğer bu geninizi artırmak istiyorsanız daha fazla kahve içmeniz gerekiyor!

2- Daha iyi odaklanmak için! 
Olaylara karşı tepki süreniz, uyanık kalma süreniz, doğru ve hızlı düşünme aynı zaman iyi karar verebilme... Kahve içmek tüm bu durumlarda olumlu artış gösteriyor.

3- Daha mutlu olmak için 
Kahve içen kişilerin içmeyen kişilere göre çok daha mutlu oldukları ve kahvenin ruh sağlığınızı olumlu şekilde etkilediği biliniyor.

4- Güçlü bir hafıza için 
Yapılan araştırmalar kahve içmenin olaylara karşı reaksiyon hızını artırdığını ve kısa süreli olarak hafızayı güçlendirdiğini göstermektedir.

5- Cilt kanserini önlemek için 
Bazal hücreli karsinomun gelişme olasılığını azaltan kahve, cilt kanserinin önlenmesine yardımcı oluyor.

6- Diyabetten korunmak için 
Tıp dünyasına göre içtiğiniz kahve, 2. tip diyabet riskini azaltıyor.

7- Daha sağlıklı dişler sahip olmak için 
Sağlıklı dişlere sahip olmada kahve yardımcı olabilir ancak bazı detayları atlamamak gerekiyor. İçtiğiniz kahvenin şekersiz ve kremasız olması gerekmektedir. Sade içilen kahvenin dişlerdeki zararlı bakterilerin oluşumunu engellediği söylenmektedir.

8- MS hastalığından korunmak için 
Kahve içen kişilerde bu hastalığın görülme riskini büyük ölçüde azaltıyor.

9- Uzun yaşamak için 
Bir grup bilim adamı kahvenin ömrü uzattığını söylüyor.

10- Son olarak yorucu bir sporun ardından içilen kahve... 
Yorucu bir sporun ardından kendinizi daha zinde hissetmek için ihtiyacınız olan tek şey iki fincan kahve. Kahvede bulunan kafein sporun ardından olabilecek ağrılarınızı önler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.