banner913
banner932
banner1012

İnsanlık Üzerinde Yapılan 7 Korkunç Deney

banner1020

Bu deneyleri yapan bilim insanları hayvanlarla vakit kaybetmek yerine direkt olarak insanları kullanıp onların hayatlarını hiçe saymışlar. Bu deneylerde binlerce kişi pisi pisine hayatlarını kaybetti.

banner974
İnsanlık Üzerinde Yapılan 7 Korkunç Deney

banner971

1. MK Ultra Projesi

CIA'in insan beynini kontrol için çeşitli kimyasallar kullandığı bir proje. İnsanları zombiye çevirip istediklerini yaptırmayı amaçladılar. Proje 20 yıla yakın sürdü. Kaç kişinin deneylere katılıp hayatını kaybettiği bilinmiyor. Deneyler 1973 yılında sonlandı.

2. Henry Cotton'un Deneyleri

Doktor Cotton zihinsel rahatsızlıkların bedendeki organlarla alakalı olduğunu ve bu organların ortadan kalkmasıyla hastalıkların geçeceğini düşünüyordu. Tabii, deneylerde hayatlarını kaybedenler bu tezi çürüttü.

3. Josef Mengele'nin Çalışmaları

Nazilerin ünlü doktoru ikizler üzerinde çalıştı. Birçok Yahudi ikiz deneyler sırasında katledildi. Mengele Aryan annelerinin ikiz çocuklar doğurup gelecek neslin kurtarılmasını amaçlıyordu.

4. STD Deneyi

Amerikan hükümetinin Guantanamo üssündeki tutsakları kullandığı deney. Frengi hastalığına çare bulmak için Frengili hayat kadınları tutsaklara sunuldu. 1300 kişi hastalığa yakalandı. Olay gün yüzüne çıkınca Başkan Obama bu deney için 2010'da özür diledi.

5. Hoflin Deneyi

1966 yılında psikiyatrist Charles Hofling hemşireler üzerinde bir deney yaptı. Hemşirelerin hepsinin sözünü dinleyip din lemeyeceğini merak ediyordu. Hastalara onları öldürecek dozda ilaçlar vermelerini söyledi. 22 hemşireden 21'i bunu yaptı. Diğer 1 tanesi bunu etik bulmadığını, insan hayatının kendi işinden daha önemli olduğunu söyledi.

6. Lauretta Bender Deneyi

Çocuklar konusunda uzman bir ruh doktoru olan Bender şizofreni hastası çocukların beynine elektrik verdi. Daha sonra onları LSD bağımlısı haline getirdi. Tedaviler pek de başarılı olmadı.

7. Japonya'nın Çinli Esirler Üzerindeki Deneyleri

2. dünya Savaşı sırasında esir alınan Çinliler üzerinde çeşitli hastalıklara karşı ilaç deneyleri yapıldı. Binlerce Çinli bu deneylerde yaşamını yitirdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.