banner913
banner932
banner1012

İngiliz Kraliyet Kuralları

banner1020

Kate Middleton fotoğraf çektirirken çenesi yere paralel olmak zorunda

banner974
İngiliz Kraliyet Kuralları

banner971

Kate Middleton neden herhangi bir resmi ziyarete giderken cenazede giyeceği kıyafeti de yanında götürmek zorunda biliyor musunuz? Ya da minik Prens George'un yaz ya da kış mevsime hiç bakmaksızın hep aynı şortları giydiğini. İşte dünyanın en çok merak edilen ailelerinden biri olan İngiliz Kraliyet ailesi üyelerinin uymak zorunda olduğu tuhaf kurallar.

Kraliyet Ailesi'nin kadınları objektiflere poz verirken çenelerini yere paralel olarak tutmak zorundalar.

Aile üyeleri kahve ya da çay içerken de belirli kurallara uymak zorunda. Özellikle de fincanı tutarken. Uyulması gereken kural şöyle: Fincanın kulbundan baş ve işaret parmaklarıyla tutulacak ve orta parmak da fincanı alttan desteklemek için kullanılacak.

Kraliyet ailesinin kadınları toplum içinde otururken de belirli kurallara uymak zorunda. Bunlar öyle çok da esnetilebilecek türden değil üstelik. Kraliyet kadınları bacaklarını ya ayak bileğinden ya da dizden birbirine bitiştirip çaprazlayarak oturmak zorunda.

Kate Middleton'ın özellikle de Kraliçe ile birlikte olduğu etkinliklerde neden daha az dikkat çeken renkler tercih ettiğini hiç düşündünüz mü? Çünkü bu da bir kural. Kraliçe her zaman parlak ve dikkat cekici renklerde giyinmeli, çünkü onun kalabalık içinde herkesten ayırt edilebilir görünmesi gerekiyor.

Minik Prens George'un ve kız kardeşi Prenses Charlotte'un resmi gezilerde ya da etkinliklerde neden el salladığını biliyor musunuz? Sevimlilik olsun diye değil. Kraliyet Ailesi çocuklarının daha küçücük yaşlardan itibaren kibarca konuşması ve çevredekilerle aynı şekilde iletişim kurması gerekiyor.

Kraliyet ailesi üyelerinin birkaç yabancı dili iyi şekilde konuşması gerekiyor. Örneğin Prens George daha bu yaşında İspanyolca öğrenmeye başladı bile. Bilindiği gibi Prens'in dadısı da bir İspanyol.

Kadınlar resmi etkinliklerde mutlaka kıyafetlerine uygun şapkalar kullanmak zorunda.

Kraliyet Ailesi kadınları akşam üzeri saat 18:00'e kadar katıldıkları bazı etkinliklerde şapka takmak zorunda. O saatten sonra ise kesinlikle taç kullanmaları gerekiyor. Kadınların taçları başlarına uygun bir şekilde açısı bile hesaplanarak yerleştirilmeli. Bir de elbette taç herkes için değil, bu sadece evli kadınların hakkı.

Her ne kadar çocuk olsa da Prens George'un bile uyması gereken giyim kuşam kuralları var. Küçük Prens kesinlikle terzi elinden çıkmak şortlar giyiyor. Bunun için mevsimin bir önemi yok. Belli bir yaşa kadar da onu pantolonla göremeyeceğiz.

Geçmişte Kate Middleton'ın katıldığı resmi gezilerde kıyafetleri yüzünden başına gelenleri herkes hatırlıyor. Diz üzerindeki bol etekleri havalandı, Düşes bir Hollywood yıldızı gibi magazin dergilerine yansıdı. İşte bunu önlemek için de Kraliçe bazı önlemler aldı. Çünkü, Kraliyet ailesi üyelerinin özellikle de resmi gezilerde muhafazakar kıyafetler giymesi gerekiyor. Her ne kadar aile üyelerinin günlük kıyafetler giymesi pek hoş karşılanmasa da genç kuşak üyeler bu kuralı zaman zaman deliyor.

Bir kraliyet ailesine asla ve asla dokunamazsınız. Ama LeBron James bunu bilmediği için Kate Middleton'ın omuzuna böyle elini atmıştı.

Aslına bakılırsa Kraliye ailesi üyelerinin karı koca da olsalar topum içinde birbirlerine temas etmeleri sarılmaları doğru değil.

Ama Kate Middleton ve William zaman zaman bu kuralı da bir kenara koyabiliyor.

Tahtın iki varisi asla aynı uçakla seyahat edemiyor. Prens George da 12 yaşına geldiği andan itibaren babasının bindiği uçakla seyahat edemeyecek. Aynı yere gidiyor olsalar bile o ayrı bir uçağa binmek zorunda olacak. Bunun nedeni de herhangi bir kaza anında ailenin iki üyesinin birden kaybedilmesini önlemek.

Bir kraliet ailesi üyesi herhangi bir resmi geziye gidiyorsa eğer yanında mutlaka bir de cenaze kıyafeti taşıyor. Bunun nedeni de gittiği yerde meydana gelebilecek herhangi bir ani ölüm ve cenaze törenine katılma zorunluluğunun ortaya çıkması.

Elbette kimin kime reverans yapacağı da belli. Örneğin Kate Middleton Kraliçe'ye reverans yapmak zorunda. Ama Kraliçe'nin ortanca oğlunun iki kızı Prenses Eugenie ve Prenses Beatrice'in her zaman böyle bir zorunluluğu yok. Erkekler sadece başlarını eğerek bu saygı gösterisinde bulunurken kadınlarında belirli bir açıdan dizlerini kırarak reverans yapması gerekiyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.