banner913
banner932
banner1012

İnanılır gibi değil ama bu bir kedi!

banner1020

Kuzey Amerika'daki muhtemelen en sevimli hayvan olan halkalı kuyruklu kedi ile tanışmaya ne dersiniz?

banner974
İnanılır gibi değil ama bu bir kedi!

banner971

 

Tatlılığı ile sizleri etkilemeyi başaracak Kuzey Amerika'nın en sevimli hayvanları arasına giren Halkalı kuyruklu kediyi daha önce hiç gördünüz mü? Görmeyenler için detaylar haberimizde...

kedi2

Bu utangaç yaratıklar, insanlara karşı çok ihtiyatlı ve yakın kuzenleri rakunlardan daha nadir görülen bir türdür. Çünkü görüyorsunuz, ringtail kedileri olarak bilinirken, aslında kedigillerle hiç alakalı değildir, Procyonidae olarak bilinen rakun ailesine aittir. Halka kuyruğunun bize bir kediyi hatırlatan bazı özellikleri vardır. Örneğin, yalayarak kendini temizler, sonra kulaklarını, yüzünü ve burnunu silmek ve temizlemek için kullanır.

kedi3

Halka kuyrukları başka isimlerle de bilinir. Midwest’in bazı bölgelerinde madenci kedisi olarak adlandırılırlar, çünkü madencilik kamplarında, madenciler ve onların yiyeceklerini çeken kemirgenleri avlamak için yaygın olarak görülürlerdi.

kedi4

Bazı insanlar da onlara misk kedisi diyorlar çünkü bir şey veya birileri onları korkuttuğunda ve tehlikede olduklarını hissedince, kendini savunmak için anal bezlerinden en iğrenç kokuyu salgılıyorlar.Ringtail'in bu özelliği çok şirin değil kabul ediyoruz.

kedi5

Halka kuyruğunda, genellikle hayvanın kendisinden daha uzun ve gür bir kuyruk vardır. Büyük, koyu kahverengi gözler canlı beyaz ile maskelenir ve sivri uçlu kulakları neredeyse tilki benzeri bir görünüm verir.

İnanılır gibi değil ama bu bir kedi!

Tilkiler gibi, her şeyden önce kemirgenlerden, böceklerden, tavşanlardan ve sincaplardan yerler. Mükemmel geliştirilmiş keskin dişlere sahiptirler. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.