banner913
banner932
banner1012

Gece yıkanmanın faydaları

banner1020

Yapılan bir araştırmaya göre insanların %53'ü sabahları %47'si ise akşamları banyo yapıyor. Sabahları güne başlamak için duş almanın faydalı olduğunu düşünsek de aslında tam tersi de mümkün.

banner974
Gece yıkanmanın faydaları

banner971

 İşte gece yıkanmanın faydaları..

Daha fazla duş keyfi: Sabahları yıkandığınızda daha aceleci davranıp banyo keyfi yapamazsınız. Oysa duşunuzu gece alırsanız uzun uzun yıkanıp sıcak suyun keyfini çok daha fazla çıkarabilirsiniz.

Kahvaltıya vakit: Duşunuzu sabah alırsanız sabah kahvaltınızı geçiştirmek yerine keyifle yapabileceğinizi düşünün.

Rahat uyku: Gece duş aldığınızda vücudunuz çok rahatlayacak ve siz de çok daha rahat ve huzurlu bir uyku uyuyacaksınız.

Daha fazla uyku: Duşunuzu gece alırsanız sabahları nereden baksanız yarım saat daha fazla uyursunuz. Sabahları sürekli 5 dakika daha diye söylendiğimizi göz önünde bulundurursak gayet mantıklı bir fikir gibi görünüyor.  

Temizlik keyfi: Banyonuzu sabah yapıp koşturarak dışarı çıkmak yerine tertemiz vaziyette yatağa girip bunun uzun uzun keyfini çıkarmanın tadı öyle güzel ki...

Temiz çarşaflar: Günün bütün kirini getirip yatağa taşımak yerine yatağınıza yıkanıp mis gibi girin ve çarşaflarınız da daha temiz kalsın.

Daha az telaş: Günlük hayat koşuşturmacasından yeteri kadar yorulmadınız mı? Buna bir de sabah duş alıp bir yerlere yetişme telaşesini eklemeyin.

Rahatlık: Gece duş almak sizi zaman içinde daha rahat ve huzurlu bir insan haline getirir. Sabahları hem duş alıp hem hazırlanma stresini başkalarına bırakın.

Pamuk gibi olmak: Başınızda havluyla istediğiniz kadar keyif yapabilirsiniz. Üstelik saçınızı istediğiniz zaman kurutup kurutma makinasının sıcacık yumuşaklığıyla yatağa pamuk gibi girersiniz.

Daha az ıslanın: Sabah duş almak beni uyandırıyor diyebilirsiniz. Yüzünüzü yıkamak da aslında aynı etkiyi yapacaktır.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.