banner913
banner932
banner1012

Başlarına Gelen Onca Şeye Rağmen Hayatta Kalmayı Başarabilen 14 İnsan

banner1020

Öldürmeyen Allah öldürmüyor derler ya, o mesele. İnsanlar çok zorlu şartlarla karşılaşmışlar, ancak hayatta kalma azimlerini asla kaybetmemişler. Pes etmemişler.

banner974
Başlarına Gelen Onca Şeye Rağmen Hayatta Kalmayı Başarabilen 14 İnsan

banner971

1. Jon Baalsrud

1943'te Norve.' yelken açtı. Naziler tarafından tuzağa düşürüldü. Dağlarda üzerine çığ düştü. Vücudunun büyük kısmı dondu. Görme yeteneğini kaybetti. Yine de o durumdan kurtulmayı başarabildi.

2. John McCain

ABD senatörü Vietnam'da esir düştü. 5 buçuk yıl boyunca hapishanede işkence gördü. Bunun 2 yılını tek kişilik hücrede geçirdi.

3. Yossi Ghinsber

1981 yılında Amazon ormanlarında kayboldu. 3 hafta boyunca vahşi doğada hayatta kalmayı bildi.

4. Poon Lim

Küçücük bir salın üzerinde Atlantik Okyanusu'nda 133 gün boyunca hayatta kaldı. (1943)

5. Shin Dong-Hyuk

2005 yılında Kuzey Kore'de hapishaneden kaçtı. Elektrikli tellerden ölen arkadaşı sayesinde kurtuldu.

6. Hiroo Onoda

1974 yılında Flipinler'de bir ormanda bulundu. 2. Dünya Savaşı'nda askerlik yapmış. Tam 30 sene o ormanda yaşamış.

7. Aaron Ralston

Hayatı filme de konu oldu. 2003 yılında kanyonda tırmanırken kolu kayanın altında kaldı. 5 gün boyunca bulunduğu yerden kıpırdayamadı. Daha sonra kendi kolunu keserek kurtuldu.

8. Douglas Mawson

1912 yılında buzulları araştırmak için çıktığı yolculukta kayboldu. Tam 100 gün o ortamda hayatta kalabildi ve sonunda kurtarma ekipleri tarafından bulundu.

9. Hugh Glass

Bir ayının saldırısı sonucunda hareket edemez hale geldi. Ölümle burun burunaydı. Ancak, o yılmadı ve sürünmeye başladı. 6 ay boyunca sürünerek ilerledi.

10. Leonid Rogozov

1960 yılında Antarktika'da görev yapan Rogozov kendi kendisine apandisit ameliyatı yaptı.

11. Slavomir Rawicz

1940 yılında Sibirya'da tutulduğu hapisten kaçtı. Donmuş tundrayı ve Gobi Çölü'nü tek başına geçerek Hindistan'a kadar ulaştı.

12. Joe Simpson

Dağ tırmanışı yaparken düştü ve ayağını kırdı. Tam 8 kilometre boyunca dayanılmaz acısına rağmen sürünerek ilerledi. 3. gün kurtarıldı.

13. Juliane Koepche

1971'de bir uçak kazasından sağ kurtuldu. Peru yağmur ormanlarını tek başına geçerek ilk gördüğü insanlardan yardım istedi.

14. Beck Weathers

1996 yılında Everest'e 8 arkadaşıyla birlikte tırmanmak istedi. Arkadaşlarının hepsi öldü. Sadece kendisi hayatta kaldı. Günlerce sıfırın altında soğuğa dayandı. Hayatta kalmayı başardı ancak kolundan oldu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.