banner913
banner932
banner1012

Aslında sağlığınızı koruyan vücudunuzdaki 8 iğrenç şey

banner1020

Vücudumuzdaki her şeyin var olmasının önemli birer sebebi var. Kulak kiri, mukus, smegma, ter... Hepsi sağlığımızı korumak için var. Peki iğrenç bulduğumuz bu şeylerin vücudumuza faydası nedir?

banner974
Aslında sağlığınızı koruyan vücudunuzdaki 8 iğrenç şey

banner971

1- Smegma
Kimse smegmadan bahsetmek istemez ancak doğal olarak meydana gelen bu yağ ölü deri ve yağlardan oluşuyor. Kadın cinsel organında labyanın ve klitorisin kıvrımlarında oluşan bu yağ, erkeklerde penis derisinin iç boşluğunda oluşur.
Kulağa iğrenç gelse de smegma, cildi mikrobiyel ve bakteriyel saldırılardan korur. Temiz ve kokusuzdur ancak bazen birikerek opaklaşır ve kokar. Smegmanın birikmesi iyi değildir çünkü fazlası genital bölgeyi tahriş eder.

2- Mukus
Mukus olmadan büyük ihtimalle ölmüş olurdunuz. Dr. Michael M. Johns III, mukusu makinenin yağına benzetiyor. Yağ olmadığında makinenin duracağını söylüyor. Sağlıklı bir vücut günde 2 litreye yakın mukus üretir. Bu mukusun çoğunu farkına bile varmadan yutuyorsunuz.
Mukus solunum yollarınızı kayganlaştırarak rahat nefes alıp vermenizi sağlar, yiyecekleri kolay sindirebilmeniz için mide-bağırsak yolunuzu korur. Ayrıca bu yapışkan madde siz nefes aldıkça bakteriyi, tozu, poleni ve diğer adı-lazım-değil cisimleri tutararak akciğerlerine girmelerini engeller. Mukusta bulunan antikorlar ve enzimler bakterileri ve virüsleri öldürerek hasta olmanızı önler.

3- İrin
Bir sivilceyi sıktığınızda içinden çıkan irin mide bulandırıcı olabilir ancak irin bağışıklık sisteminin önemli bir parçası. Çoğunlukla beyaz kan hücrelerinden oluşan irin, enfeksiyona neden olan bakteri ve mantarlarla savaşmak için birikir.
İrin enfeksiyon göstergesi olduğu için kötüye işaret olarak görülür ancak bu aynı zamanda vücudunuzun sağlıklı olduğunun ve enfeksiyonla savaştığının göstergesidir.

4- Kulak kiri
İnsanlar kulak kirini temizlemek için tonla para harcıyor ve bir sürü insan profesyonel yoldan kulaklarını temizletmek için doktora gidiyor. Ancak kulak yaradılışı gereği kendi kendini temizler ve kendi haline bıraktığınızda kulağınızda bu kadar kir birikmez.
Kulak kiri kulak kanalını nemlendirir; kulak zarını kirden, ölü deri hücrelerinden ve bakterilerden korur.

5- Su kabarcığı
Bu tuhaf kabarcıklar özsıvı veya kan sıvısından oluşur. Yaralı cildin derin katmanlarını korur. Acılı ve biçimsiz olmasına rağmen enfeksiyondan koruduğu ve iyileşmeye yardımcı olduğu için su kabarcıklarını patlatmamalısınız. İçindeki sıvı zamanla vücut tarafından emilecektir.
Öte yandan kanlı kabarcıklar farklıdır. Bazı durumlarda su kabarcıkları enfeksiyon kapmadan boşaltılmalıdır. Basit bir yanık veya sürtmeyle ortaya çıkmadıysa doktora görünmenizde fayda var.

6- Kusmuk
Kusmak oldukça kötü bir his ancak mideyi kusma yoluyla boşaltmak sayısız hayat kurtarıyor. Zehirlenme gibi durumlarda vücudumuz kusma yoluyla zehiri vücudumuzdan atarak aslında hayatımızı kurtarıyor. 
Kusmak sizi susuz bırakabilir ve çok sık kusuyorsanız ciddi hastalıkların habercisi olabilir ancak çok içtikten sonra veya kötü bir şey yedikten sonra kusuyorsanız endişelenmeyin, vücudunuz sizi korumaya çalışıyor.

Aslında sağlığınızı koruyan vücudunuzdaki 8 iğrenç şey

7- Ter
Ter önleyicilere ve deodorantlara yılda milyarlarca lira harcanıyor. Ancak ter bezlerinin varlığının bir sebebi var. İnsan vücut ısısı çeşitli sebeplerden dolayı doğal derecesinin üstüne çıkar. Bu durumda ter vücut ısısını dengelemek için ortaya çıkar.
Ter deyince aklınıza kötü koku gelse de ter aslında bir miktar şeker, bir miktar tuz ve diğer minerallerden oluşan sudur. Ter aslında kokmaz. Terleyince kokmanızın sebebi terin vücudunuzdaki bakterilerle bir araya gelerek reaksiyon göstermesidir.

Aslında sağlığınızı koruyan vücudunuzdaki 8 iğrenç şey

8- Bakteriler
Bazı bakteriler enfeksiyona neden olur ancak insan vücudunun bakterilere ihtiyacı var. Aslına bakarsanız bazı bakteriler faydalıdır. Vücudumuzdaki bakterilen %15'inden azı hastalıklara sebep olurken en az %85'i sağlığımızı koruyor.
Sağlıklı bakteriler besinleri sindirmemizi sağlar, bağışıklık sistemimizi güçlendirir, hayatta kalmamız için gereken vitaminleri sentezler ve vajinayı mantar enfeksiyonu başta olmak üzere birçok hastalıktan korur.

Aslında sağlığınızı koruyan vücudunuzdaki 8 iğrenç şey

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.