banner913
banner932
banner1012

Antik Mısır ve Dünya Dışı Yaşam

banner1020

Gizemli bir uygarlık olmayı sürdüren Antik Mısır, piramitleri, gök bilimiyle ilgili üstün bilgileri, teknolojisi, hiyeroglifleriyle bilim insanlarının her dönem ilgisini çeken bir uygarlık olmuştur. Mısır uygarlığının uzaylılarla temas ettiği birçok kişi tarafından iddia edilmiş ve bu konuda farklı kanıtlar ortaya konmuştur. Antik Mısır’ın uzaylılarla temas ettiğini söyleyen çeşitli araştırmacıların buna dair 6 kanıtını sizin için derledik.

banner974
Antik Mısır ve Dünya Dışı Yaşam

banner971

Antik Mısır bilim dünyası için hala gizemini koruyan bir yerdir. Özellikle piramitlerin nasıl inşa edildiğine ilişkin çeşitli varsayımlar hala bulunmaktadır.

Mükemmel şekilde kesilmiş 50 – 60 ton ağrılığındaki blogların 300 kilometre öteden nasıl getirildiği bilgisi bazı varsayımlar olsa da hala gizemini korumaktadır. Birçokları için komplo teorisi olarak görülse de çeşitli araştırmacılar bu uygarlığın uzaylılarla temas ettiğine inanıyor. İşte Mısır bulunan ve uzaylılarla temasa işaret eden 6 kanıt;

1. Piramitler

Günümüzde hala gizemini koruyan piramitlerin öncelikle niçin yapıldığına dair tam bir açıklama getirilemiyor. Özellikle Giza piramitlerinden Keops Piramiti, tüm piramitlere göre sırrını korumayı sürdüren yapılardan bir tanesi. Bu piramidin niçin yapıldığı hiçbir zaman netleştirilemedi.

Bilim insanları bu piramitlerin mezar olarak inşa edildiği görüşünde birleşiyor. Ancak Keops’un içerisinde mumya yok. Aynı zamanda bu piramitlerin yapım amacını anlatan bir hiyeroglif de bulunamadı. Bu piramitlerin yapılması aşaması ise tam bir muamma. O dönemin teknolojisi düşünüldüğünde bu neredeyse imkansız. Bazı araştırmacılar Mısırlıların küçümsendiğini söylese de piramitlerdeki sırların dünya dışı yaşama işaret ettiği birçok farklı araştırmacı tarafından iddialar arasında yer alıyor.

2. Hiyeroglifler

Mısır hiyerogliflerindeki bazı çizimler günümüzde kullanılan hava taşıtlarını gösterecek niteliğe sahip. “Helikopter Hiyeroglifi” olarak adlandırılan bir hiyeroglifte açıkça hava taşıtları görülebiliyor. Aynı zamanda hiyerogliflerde uzaylıya benzeyen varlıklar ve dev insanlar da resmedilmiş.

3. Sir William Petrie Koleksiyonu

Burası belki de işin komplo teorisi kısmı. İngiliz bir arkeolog olan Sir William Petrie’nin koleksiyonunda dünya dışından olan varlıkların Mısır’dan toplanmış mumyalarının olduğu dedikoduları yapılıyor.

Bazı araştırmacılar ise 1942 yılında vefat eden ünlü arkeoloğun gizli koleksiyonunun Kudüs’teki Rockefeller Müzesi’nde olduğunu söylüyor. Ancak bunların tamamı dedikodudan ibaret.

4. Elektrik Kullanımı

Antik Mısır’da gelişmiş bir teknolojisinin olmasının imkansızlığından söz edilse de Mısır’da gelişmiş bir teknolojinin olduğuna dair kanıtlar da bulunmuyor değil.

Özellikle firavunların ellerinde bulundurdukları teknoloji sayesinde Mısır’ı yönettikleri de iddialar arasında yerini alıyor. Bu iddiaları kanıtlayacak nitelikte belgeler ise Hathor Tapınağı içinde bulunan Dendara Tapınağı’ndaki hiyeroglifler. Dendara lambası ismiyle de anılan bu hiyerogliflerde çizilen resmin büyük boyutlu bir ampul olduğu iddia ediliyor.

Bağdat civarında keşfedilen Bağdat Bataryaları da Mısır’daki teknolojiye ilişkin bir diğer kanıtı oluşturuyor. M.Ö. 3050 yılında yaşamış bir uygarlığın böylesine gelişmiş bir teknolojiye ancak uzaylılar sayesinde sahip olabileceği birçok araştırmacı tarafından dile getiriliyor.

5. Tulli Papirüsü Gizemleri

Bu papirüs Vatikan Müzesi’nin eksi müdürü olan Albert Tulli’nin ölümünden sonra koleksiyonunda ortaya çıkarılmış bir papirüstür. Ancak bu metin hasar görmüş orijinalinden Albert Tulli tarafından çıkarılan bir kopya olduğu için doğruluğu hiçbir zaman ispatlanamamıştır.

Papirüs Mısır Firavunu 3. Thutmose döneminde yazılmıştır ve o dönemde görülen uçan nesneler tarif edilmektedir. Papirüs sık bir biçimde uçan ateş çemberlerini ve uçan tabakları tariflemektedir. Ufo bilimcileri bunun açık bir uzaylı ziyareti olduğunu vurgulamaktadır.

6. Turin Royal Canon Papirüsü (Turin Kralları Listesi)

Bu papirüs 1820 yılında Luxor tapınağında bulunmuştur. 2. Ramses döneminden önce yaşamış olan firavunların listesini içermektedir. Papirüsün birçok parçası kayıptır.

Ancak mevcut olan parçalarında kralların hüküm sürdüğü yıllara bakıldığında çarpıcı bir gerçek ortaya çıkmaktadır. Örneğin; Shems-Hor’un 13 bin 420 yıl tahtta kaldığı bildirilmekte, ondan önce hüküm sürenler arasında 23 bin 200 tahtta kalan firavunlar görülmektedir.

Antik Mısır’da tanrı olarak görülen firavunların hüküm yılları bu nedenle gerçek olmayabilir. Ancak iddia edildiği gibi bu kadar yıl boyunca hüküm sürmüş bir firavun varsa bunun dünya dışı bir yaşam ve teknolojinin eseri olma olasılığı da yüksek görünüyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.