banner913
banner932
banner1012

İLGİNÇ AÇIKLAMA


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 22 Kasım 2015, 10:58

KKTC  Cumhurbaşkanı  Sn. Akıncı, geçen gün yaptığı açıklamada şöyle dedi:  “Güçlü KKTC olası bir çözümün sigortasıdır. KKTCnin her açıdan güçlenmesi için uğraş vermenin, ayrılığı kökleştirmek anlamında değil, eşit ve güçlü bir birlikteliğe hazırlanmaktır. Rum tarafı da bu yalın gerçeği artık kavramalıdır.”  Bu açıklama iki önemli kelime ile ilginç duruma geldi.

Bizim anladığımız,1. Sn. Akıncı ayrılığı  kökleştirmek istemiyor. Yani KKTC Devletinin ayrı devlet olarak ve bağımsız, egemen statüsünü koruyarak devam etmesini istemiyor. Bu açıklamanın anlamı bu mu?  2. Sn. Akıncı “güçlü bir birliktelikten” söz ediyor. Yani burada iki halkın “federasyon” şemsiyesi altında birleşmesinden bahsediyor... Burada bir sorun var. Böyle bir birliktelikte güçlü KKTCden söz etmek mümkün değil. Böyle bir birliktelikte “güçlü KKTC” yer alamaz. Neden mi? Çünkü Rumlar KKTCnin ortadan kalkmasını ister ve bunda çok ısrarlıdır. Bu Rum mentalitesi ile bir yere varmak mümkün değildir. Rumlarla birleşmek veya birliktelik  Kıbrıs Türk halkını çok tehlikeli, ne olacağı belirsiz, karmakarışık bir geleceğe iter.

Sn. Akıncının ilk kez vurgu yaparak Cumhurbaşkanı olduğu KKTC Devletinden söz etmesi, Devletin devamını ve yaşamasını isteyenler için umut verici olabilir. Ancak yeterli değil. Hem Rumların hem de dünyanın anlayacağı dil, KKTCnin bağımsız, egemen devlet statüsünün geçerliliğine ve devamına vurgu yapmaktan geçer. Bu açıklamanın kilit noktası olması gereken sözler KKTC Devletinin bağımsız, egemen statüsüdür.  Halk, Sn. Akıncıdan bu sözleri veya açıklamayı beklemektedir.

Dünya barış içindeki Kıbrıs adası ve “Kıbrıs Sorunu” ile pek ilgilenmiyor. Görülen    o  ki, iki halk kendi devletleri içinde yaşamlarını sorunsuz sürdürmektedir. BM, AB ve genel olarak uluslararası toplum için şu anda terör olayları en önemlisi... KKTC Devletinin güçlenmesi her KKTC vatandaşının istemi. Ancak , gerçek şu ki çözümde Rumlarla bizi birleştiren bir “federasyon” çözümü KKTCyi haritadan siler götürür... Biz, sürekli buna vurgu yapıyoruz. “federasyon” çözümü ile KKTC yok olur gider. Bunu görmemek mümkün mü?... Güçlü KKTC, ayrı bağımsız, egemen devlet olarak güçlü olacaktır... Rumlarla birleşme ile değil.

 

Kısa bir ek. Bir yabancı ülkenin Kıbrıs Cumhuriyetindeki elçiliği bir resepsiyon vermiş. Anastasiadis bu resepsiyona Kıbrıs Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı olarak davet edilmiş. KKTC Cumhurbaşkanı  Sn. Akıncı ise “Türk Toplumu Lideri “olarak davet edilmiş. Sn. Akıncı resepsiyona katılmamış...Doğru yapmış... Sn Akıncı “toplum lideri “değil. KKTC bağımsız, egemen Devletinin seçilmiş Cumhurbaşkanıdır...   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.