banner913
banner932
banner1012

İKİ TARİH : 15 NİSAN 1912 VE 16 NİSAN 2017


Ahmet İşcan

Ahmet İşcan

Okunma 04 Nisan 2017, 12:00

Değerli okuyucularım kibirli İngilizlerin dünya tarihine acı anıları taşıdığı önemli bir trajedi olan ünlü

 TİTANİK gemisinin batışı ile ilgili biraz bilgilerimizi paylaşmak istiyorum.

Dünya denizcilik tarihinde önemli bir yere sahip olan ingilizler bu üstünlüklerini sürdürebilmek maksadıyla ünlü TİTANİK  gemisinin siparişini verirler.

Bu 268 metre uzunluğunda ve 28 metre genişliğindeki TİTANİK gemisinin 2435 yolcu ve 892 nürettebat taşıma kapasitesine sahip olduğunu biliyoruz.

İlk seferi için 10 nisan tarihinde SOUTHAMPTON dan ayrılan geminin rotası NEWYORK olarak belirlenmişti.

15 Nisan gece yarısı saatler 23.35 i gösterirken KUZEY ATLANTİK in  buz dağlarına çarpmasıyla 2224 yolcudan 1514 kişisi hayatını kaybetmiş,710 kişi ise ancak kurtarılabilmiştir.

TİTANİK in batışı ile ilgili çokça tartışılan en önemli husus geminin inşa edildiği KUZEY İRLANDAnın BELFAST  şehrinin tarikatçı bir şehir olduğu ve adı anılan geminin VAFTİZ edilmeden  sefere çıktığı ve bu yüzden battığı iddiası hala geçerliliğini koruduğu değerlendirilmektedir.

Yani tarikatların ,gerici anlayışların sözleri ve dikte yaklaşımları dikkate alınıp kabul edilmediği için bu geminin ilk seferinde battığı  bugün bile hala iddia edilmektedir.

Dünyadaki yaşanan bir çok insanlık suçlarının bile  tarikatlar nedeniyle yaşandığını en iyi bilen Türk toplumu olsa gerek. Çünkü daha sekiz ay önce 15 temmuz 2016  tarihinde gerici ,hain tarikatın temsilcisi olan fetullah gülenin  alçaklığını nasıl unutabiliriz.

DOLAYISI İLE

Denizcilik tarihinin en büyük tradejisi olarak günümüzde hala anılan TİTANİK faciasından dünya insanlık tarihinin bazı önemli dersler alması gerektiği kanaatindeyim.

Öncelikle

 KİBİR insanlık tarihinde bir çok trajediye yol açmıştır.

Kendini üst görmek ve hatasız addetmek yine

İnsanoğlu BEŞER,ŞAŞAR , misali  bir fani olduğunu unutmamak gerekir.

Demokrasi içerisinde insan haklarına saygılı hukukun üstünlüğü ilkesi her zaman rehber olmalıdır.

Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde tüm yuttaşlara eşit davranılmalıdır.

Bendensin yada karşıdansın türü yaklaşımlar  ortak yaşama asla fayda sağlamayan tavırlardır.

BU NEDENLERLE,

Türkiye Cumhuriyeti  783.562. kilometre karelik coğrafyası, 79 milyon nüfusu, yer üstü  ve yer altı kaynaklarıyla  bırakın coğrafyasında , dünyada söz sahibi bir kocaman ülke olarak yoluna devam edebilmelidir.

Tüm uluslararası engellemelere rağmen yoluna en az kayıpla devam edebilmesi ve ülke insanların  tamamen kucaklaşabilmesine büyük itenek olacağına inanılan 16 NİSAN HALK OYLAMASInda 

1923 yılında çizilmiş olan ROTA sından sapmaması ve mevcut sistemin aksayan yönlerinin  her kesimin katkısı ile düzeltilerek  bu   BÜYÜK ANADOLU  GEMİSİNİN buzdağına çarpmadan TÜRK İNSANININ KALBİNDEKİ SEVGİ LİMANINA ULAŞMASI  herkesin ve her kesimin  HAYRINA OLACAĞINA inananılmaktadır.

        

       

             GÜNÜN FOTOĞRAFI

Güzelyurt bölgesinde sayısız gençler yetiştiren iki beden eğitimi öğretmeni emekli oldu.  Şehit Turgut Ortaokulu müdürü sayın Cengiz Uzun bu iki değerli öğretmenimize veda yemeği düzenleyerek vefasını göstermiştir.

Bu iki kıymetli öğretmenlerimiz olan Salih  Tecen ve Orhan  Demircan hocalarimiza , emeklilik hayatlarında başarılar  dileriz.

                MESAJ KUTUSU

Sayın Hüseyin Özgürgün ,100 bin Suriyeli yeni vatandaş adayımızın olacağı söylenmektedir. Bu haberlerin doğruluğu nedir bir açıklama beklemekteyiz.

Sayın Cengiz Uzun ,Şehit Turgut Ortaokulu müdürü olarak başarıdan başarıya koşuyorsunuz.Bu   başarılarınızı özellikle Güzelyurt halkı sahiplenerek gurur duyulacak bir sembol olarak görüyor.

Sayın Adil Çümen ,Bir çok  şubenizde nahoş olaylar olduğu bilgisi bize ulaşmaktadır. Özellikle Gazimağusa şubesinde sandalyelerin havada uçuştuğu  söylentileri dilden dile dolaşmaktadır.

Sayın  Kemal Dürüst , Yurttaşlar arasında hiç bir ayırım yapmadan hizmetlerinize devam ettiğiniz söylenmektedir. Bu yaklaşımınız taraflı ,tarafsız herkesçe takdir edidiğine yönelik kanaat mevcuttur.

Sayın Kenan Akın , Geçmiş siyasi hayatınızda yaptığınız bir çok olumlu proje neticesinde insanlarımıza hizmette bulunmuştunuz. Şu anki yeni görevinizde de aynı çizginizi koruduğunuz gözlemlenmektedir. Beklenti yüksek unutmayınız.

Sayın Faiz Sucuoğlu, Sağlıktaki sistemsizliği sisteme çevirebilmek için durmadan ,yorulmadan çalıştığınız görülmektedir. İnşallah bu temponuza nazar değmez.

Sayın Hasan Demirtaş ,Toplumsal duyarlılık gerektiren bir çok projede sizinde adınız anılmaktadır. Nede olsa geçmişten gelen tecrübe ve birikim vardır.

Sayın  Gökhan Saraç ,Güzelyurt un sevilen ve sayılan bir siması olarak narenciye alanındaki başarılarınız ortadadır. Bu alandaki başarınızı siyasete taşıyıp ,taşımayacağınızı sevenleriniz merak etmektedirler. Umarım bir açıklama yaparsınız.

Sayın Doğuş Derya , Mecliste düzenlemiş olduğunuz basın toplantısında gündeme getirdiğiniz yeni önerileriniz epey  yankı yaratmıştır. Girişimci bir vekil olarak zaten sizden de bu beklenirdi.

Sayın  Oğuz Köse , Sizin hakkınızda o kadar çok mesaj ulaşıyorki bizlere bizde şaşırıyoruz. Anlaşılan yıllardır yaptığınız faaliyetler ve yardımlar insanlar tarafından unutulmamış anlaşılan. Kısaca sizi parlementoda görmek isteyenlerin sayısı hiçte azımsanmayacak çoğunluktadır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.