banner913
banner932
banner1012

İĞNE DEĞİL KOCAMAN BİSİKLET


Özcan ÖZCANHAN

Özcan ÖZCANHAN

Okunma 16 Temmuz 2015, 08:23

Çalınan, kaybolan topluiğne  değil, koskocaman yedi adet bisiklet.

Hem de, bir zamanların , en sağlam , en popüler Raleigh ve Hercules marka ulaşım araçları.

Eren Ayrancıoğlu (Yoğurtcu Şafurinin torunu),

“bir yıl oldu, depomuzdan-dükkanımızdan  yaklaşık  bir asırlık bisikletlerimiz çalınalı. Ne izleri bulundu ne de şu ana kadar herhangi bir yakalanan. Merakla ve ümitle bekliyoruz polisimizin bisikletlerimizi bulmasını” dedi.

Lefkoşanın tanınmış simalarından Altay Şafurinin oğlu Eren  babasının yanında çocukken bisikletciliğe/motosiklet tamirciliğine başladı.

Halen çalışıyor.

İzzet Efendi sokağındaki atölyesi ve satış dükkanları-depoları

bisiklet, motosiklet kullanıcıların sık uğrak yeri.

Fotoğraftaki bisikleti gösteren Eren, “Bu bisiklet artık antika sayılır. Büyük babamdan kalma. Babamın anlattığına göre , bu bisiklete Denktaş da, Klerides de, Çoronik de bindi. Meraklısı çoktu. Yeşil renk  28 inçlik Raleigh, o zamanlar en güvenilir, en beğenilen seyrü sefer aracı idi” açıklamasını yaptıktan sonra,

Çalınan bisikletlerinin Üçü Raleigh,  bir Hercules, bir ebe  Herculesi,  iki Hercules 28 lik şeklinde sıraladı.

Küçücük ülkemizde araba, kamyon, kamyonet, taksi, van  vs.  sayıları o kadar arttı ki yollarımızda yürünülemiyor. Bisikletlilere, motosikletlilere  diğer araç kullananlar zorluklar çıkartıyor. Sanki de bisiklet ve motosiklet trafiğin bir parçası değildir.

Araç kullanıcıları yayalara, bisikletlilere, motosikletlilere, scooterlilere  daha anlayışla davransa, onları korusa, onlara da yol verse bunca kaza olur muydu ?

Çılgın motosiklet sürücülerini, egsoz patlatanları ayrı tutmak, onlara gereken cezaları yağdırmak da lazım değil mi ?

Kuzey Kıbrısta  süren kaos, keşmekeş  içinde trafiği düşünen mi var !!

Yol benimdir zihniyetinin hakim olduğu bu ülkede, maalesef, her yıl yüzlerce insanımız  trafik kazalarında, sürücü hatalarından ve kurallara uymamaktan yaşamlarını yitirmiyor mu ?

Direksiyona geçen, kendisini uçak pilotu sayıyorsa ve ona göre araç kullanıyorsa, kuralları ve kimseyi takmıyorsa, trafik kazaları değil azalmak, daha da artacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın..

 

Trafik polislerimiz de ciddiyetle sorumsuz sürücülerin üzerine gitmezse, çalınan bisikletleri ve diğer birçok eşyayı, paraları, mücevherleri vs....  emniyet sorumluları bulamazsa , asayişi sağlamakta zorlanıyorsa  vay halimize !!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.