banner913
banner932
banner1012

Hükümet güven tazeledi!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 08 Mart 2017, 12:36

Erken  seçim talebinde bulunmak başka, hükümeti, itibarsızlaştırmak adına “güvensizlik önergesi” vermek başka.

Birinde belirlenen tarihlerde adam gibi sandığa gider iradeni ortaya dökersin, diğerinde davul-zurna  çalarak hükümette kim varsa “tuş” edersin!

Tuş olmuş siyasi bir yapının belini doğrultması, hele hemen ertesinde yapılacak bir genel seçimden zaferle çıkması söz konusu bile edilemez.

Ne var ki seçim tarihi belirleyerek genel seçimlere bu belirlenen tarihlerde gidilmesi, var olan hükümetle seçim ipini göğüslemesi farklı bir ortam yaratır!

Son yaptığı çıkışla CTP büyük bir stratejik hataya düşmüş durumdadır.

UBP-DP hükümetine güvensizlik damgası vurmaya çalışırken, UBP-DP hükümeti meclisten çıkan kararla güven tazelemiş bulunmaktadır.

Buna ilaveten hükümete “azınlık hükümeti” yakıştırması yapan Cumhurbaşkanı da çıkan bu sonuçla “azınlık “ ifadesinin cevabını meclisten almış durumdadır!

27 oyla güven tazeleyen UBP-DP hükümetine bundan böyle “azınlık hükümeti” deme cesareti gösteren birilerinin çıkabileceğini sanmıyorum!

Yok yine de “azınlık” diyen olursa “tabelaya baktırmak” yeterli olacaktır sanırım!

TDP nin önermiş olduğu 2 Temmuz 2017 tarihi, sadece o veya şu parti için değil, tüm siyasi partilerin seçime hazırlanmaları bakımından yetersiz bir zaman dilimini içermektedir.

Aynı şekilde, 2 Temmuz 2017 tarihi Yüksek Seçim Kurulunun seçim ve halk oylamasında meydana gelen değişiklikleri hayata geçirmesine yetecek zamanı bırakmamaktadır!

Oy pusulalarındaki değişikliklere ek olarak, dünkü makalemde de vurguladığım gibi oy kullanma kabinlerinin daha kullanışlı hale getirilmeleri yanında, listenin üst sıralardaki adaylar yanında alt sıralarda yer alan adaylara da haksızlık yapılmaması açısından oy kullanma tabyalarının daha geniş olarak düşünülmesi şayanı tavsiyedir!

Bu bakımdan daha önce de  vurguladığım gibi Koalisyon ortağı DP nin Meclise sunmuş olduğu 15 Nisan 2018 tarihi daha akılcı bir tarih olarak karşımıza çıkmaktadır!

2017 yılı içinde hükümetin öngörmüş olduğu çalışmalar hayat bulmuş olacak, 2018 yılına geçişle birlikte de seçim startı da verilmiş olacaktır!

Bize de, Kıbrıs Türküne hayırlı ve uğurlu olsun temennisinde bulunmak  düşüyor!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.