banner913
banner932
banner1012

HOŞCA KAL 2015!


Metin FAHRİOĞLU

Metin FAHRİOĞLU

Okunma 02 Ocak 2016, 13:10

Yeni bir yıla girmeye hazırlanıyoruz derken  kendimizi  2016da  bulduk!..  31 Aralık aslında  herhangi bir gündür. Akşam güneş batar ve ertesi gün 1 Ocakta yine  doğar. Ama yine de yeni yılın getirdiği  heyecan , coşku ve ümitler  insana   bir başka yaşama sevinci  veriyor…

Yeni yıl,  tarih boyunca  tüm  kültürler  tarafından  kutlanmış ve bunun bir sonucu olarak   yılbaşı  geceleriyle   ilgili  adetler ve gelenekler ortaya çıkmıştır. Tüm insanların yeni yıldan beklentileri farklıdır. Mutlaka herkesin bir  dileği ve isteği vardır.

Günümüzde insanoğlu uzun yıllardan beri  kaybetmiş olduğu  uluslararası barışı ve huzuru  arıyor ancak bulamıyor ve kendi yaratmış olduğu sorunlarla boğuşup duruyor.  Her  yeni  yıl  insanoğlunun ümitlerinin  ve  temennilerini düşlediği bir yıl oluyor. Ama bu sadece düşlerde ve hayallerde kalıyor. Sanki her geçen yıl hayatın neşesi , eğlencesi  biraz daha  azalıyor gibi….

Hayaller de  ülkelere göre değişmektedir. ABDde , Avrupa ülkelerinde  , Afrikada, Asyada  yeni yıl hayalleri ve hedefleri mutlaka  farklıdır. Örneğin; ABDde hayallerde  yeni evler, arabalar ve bilgisayarlar ve daha çok şeyler var!...Afrikada, Asyada  ise  hayallerde bir parça ekmek, yırtık da olsa bir ayakkabı var!...   Afganistanda , Filistinde, Irakta ,  Suriyede ya da dünyanın   herhangi bir yerinde  evsiz  , yurtsuz  kalmış  bir anneye  , babaya  , çocuğa  yeni bir yıl  ne  anlatabilir ki!

Dünya Kamuoyunun  gözleri önünde yaşanan insanlık dışı  savaşlar vardır.  Savaşlarda kazanan taraf olmadığının  bilinmesine rağmen yine de  Kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden  insanlar ölüyor, öldürülüyor… Dünyanın gözleri önünde yaşanan insanlık dışı savaşlar vardır.

Hayatlarını kurtarmak için  sandallara dolup Akdenize açılan ve batan teknelerde eşini ,yakınlarını çocuklarını kaybeden  insanlar için   ;   çocuğunun  karnını doyuracak bir lokma  bulmaktan   yoksun  bir anne baba  için yeni yılın ne anlamı var ! Ha eski yıl, ha yeni bir yıl!

Hayallerin gerçek olacağı yeni bir yıl aranıyor!...Gerçek  dostlukların zirveye ulaştığı, insanlık dışı davranışların  olmadığı , dünyada kimsenin katledilmediği, açlıktan ölmediği, savaşların olmadığı , herkesin  bir birine saygı ile baktığı , kan ve  gözyaşının  tarihe karıştığı ;  din, dil ,ırk,  kültür ve diğer her  türlü ayırımcılığın olmadığı yeni bir yıl!..

Yeni yılın Adamıza , Anavatanımız Türkiyeye , Ortadoğu  ülkelerine   ve  tüm dünyaya  barış ve huzur  getirmesini  diliyorum.

 

 Nice mutlu yıllar ….

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.