banner913
banner932
banner1012

Her işin başı sağlık!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 23 Nisan 2016, 11:07

Belli bir yaş gurubuna dahil olduktan sonra farklı duygular, farklı çağrışımlar sarar benliğinizi!

Kiminde ölüme karşı duyulan korkudur bu, kiminde sonlandırılmamış işlerin telaşı, kiminde sevdiklerinize doyamama duygusu!

Kim ne derse desin “hepsinden azıcık” gelir ve takılır aklınıza, işaretler sıralanır boğazınıza!

Bütün bunlara, sizden önce düşündüklerinizin yaşayabilecekleri olumsuzluklar da eklenince, karmakarışık bir düzen çıkar karşınıza!

Son birkaç günde hep bunlar geçti aklımdan.

 Mevsim değişikliğinin verdiği sarhoşluktan olacak bir ağırlık çöktü üstüme, ağrılarla uyandım geçtiğimiz günkü sabah.

Ağrılara aldırmam, inatlıyımdır ta eskiden beri.

Bu inadıma sabah yürüyüşüm de kar etmedi, her günkünden daha bir şevkle sarıldım işe! Bu kez vücut tepkisinde farklılıklar baş gösterdi.

“Şakası olmaz”diye düşündüm, düştüm YDÜ Hastanesinin yoluna.

Sıkı bir kontrolden sonra “her şey temiz çıktı” dediler ama “bir de damarları yoklayalım”

Yokladılar en çağdaş yöntemlerle. Koldan gidiler kalbe giden damar yoluna.

Sonuçta , yıllarca çok badireler atlatmış, büyük acılar, heyecanlar yaşamış, nihayet ölümlerle kucaklaşmış,  bütün bunlara rağmen saat tıkırtısına benzer sesler çıkarmaktan geri durmamış yumruğa benzer etten aleti besleyen damarlarda da sorun olmadığı çıktı ortaya!

Bu kadar karmaşık duyguların arasında gelişen teknoloji takıldı aklıma!

Genç bir ekibin gerçekleştirdiği operasyonun başında genç bir Prof. Dr Hamza Duygu ile beraber Asist Dr Aziz Günsel var. Soyadından da bilindiği üzere YDÜ Kurucu Rektörü Dr Suat Günselin küçük oğlu. İşin mutfağında, gelişmiş teknolojinin tam ortasında sağlık dağıtıyorlar en gelişmiş yöntemlerle.

Gözümüzde büyüttüğümüz anjiyo ve açık kalp ameliyatları artık sivilce sıkmak kadar sıradan ve çağdaş, farklı, bilimsel yöntemlerle, en acısız ve en doğru şekillerde gerçekleştiriliyor YDÜ Hastanesinde!

Bunu yaşayarak gördüm.

En küçük bir kuşkunun, vücutta uyanan tepkinin kontrol edilmediği takdirde sağlığa ağır bedeller ödettirdiğine hükmettim.

 

Ve eskilerin “her işin başı sağlık” dediklerinin doğruluğunu  bir kez daha öğrendim!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.