banner913
banner932
banner1012

Haziran Sonrası


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 27 Mayıs 2020, 11:59

Eldeki verilere göre “ Corona “ Haziran sonu KKTC’den silinecek. Her ihtimale karşı, bazı önlemler yürürlükte kalacak. Şu günlerde, KKTC halkının büyük çoğunluğunun istemediği, bir daha, “ Kıbrıs Sorunu “nu çözmek için “ müzakerelerin tekrar başlatılması... “ Federasyon çözümü “ diye basbas bağırmaya devam eden Rum Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Yönetimi, kendilerinin de böyle bir çözümün asla gerçekleşmeyeceğini bildikleri halde, bu konuda ısrarcı olmalarının en önemli nedeni şu :  “ Yeter ki federasyon çözümü için müzakereler başlatılsın. Bu müzakereler KKTC’nin tanınmasını engellecektir. Biz, Kıbrıs Rum Hükümeti olarak, Türk Toplumunun çoğunluğunun federasyon çözümü ile Kıbrıs’ın tekrar birleşmesinden yana olduğu imajını sürekli olarak canlı tutmalıyız. Aksi halde, adadaki bölünmüşlük kalıcı olacak ve KKTC’de resmen ayrı devlet olarak tanınacak... “ İşte size Rum politikasının özeti...

,Rumların böyle bir politika izlediklerini ve bu politikayı izlemeye devam edeceklerini bilmek için kahin olmak gerekmez. Covid - 19 olayını çok iyi yöneten KKTC Hükümeti, bu salgın döneminde aldığı önlemlerle KKTC’nin en başarılı ülkeler arasında yer almasını sağlamıştır. Bunu bütün dünya biliyor. 1983’ten bu yana bağımsız, egemen bir devlet olarak, tanınmamış olsa da, KKTC dünya literatüründe tartışmasız yerini almıştır. Bu gerçeği ister BM, ister WHO ( Dünya Sağlık Örgütü ) kabul etsin veya etmesin. 37 yıllık bağımsız, egemen KKTC Devleti kökleşmiş bir devlettir. Bu gerçeği,bilmeyen, duymayan kalmadı. Bu arada, iki eski BM Genel Sekreteri, Perez de Cuellar ve Butros Galli, görevlerinden ayrıldıktan sonra, ayrı ayrı zamanlarda, Kıbrıs adasında “federal “ çözümün mümkün olmadığını ve tek çözümün iki ayrı devlet çözümü olduğunu söylemişler. Bu önemli gerçeği burada tekrar vurugulamak gerekir.

 KKTC’de , hala bugün “ federasyon sesleri çıkmaya devam ediyor. Tabii ki, ayrı ayrı kesimlerden çıkan değişik politik yorumlar vardır, olmaya da devam edecektir. “ federasyoncuların “ cılız sesleri de bunlara dahil... Ancak, “Kıbrıs Sorunu” ile yakından ilgilenen yabancı diplomatların, gazetecilerinin, bize gelen bilgilere göre, Kıbrıs adasında artık “ federal çözüm “ün mümkün olmayacağına vurgu yaptıkları da bir gerçek... Tüm bu yorumları ( iki eski BM Genel Sekreteri’nin yorumları da dahil ) yok saysanız bile gerçekler ortada... KKTC halkının büyük çoğunluğu “ federal çözüm “ istemiyor... Halk , artık “ federasyon “ sözcüğünü dahi duymak istemiyor. Bu gerçeği kimse gözardı edemez.

Haziran sonrası, yine Rumların ısrarları ile sonu gelemeyecek bir kısır döngü “ federasyon “ görüşme masasına oturmanın hiç bir anlamı yok. Mantıklı düşünen herkes, bu yolun hiç bir yere varamayacağını çok iyi bilmektedir. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.