banner913
banner932
banner1012

Hangisi doğru…


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 12 Aralık 2017, 23:18

   Hafta içerisinde yaşadığım, görüp duyduğum olaylar beni ikilemde bıraktı! Hangisi doğru diye düşünmeye başladım…

   Geçtiğimiz Pazartesi akşamı BRT’de rutin olarak gerçekleştirdiğim spor programımda, Spor doktoru Osman Emiroğlu ile Tıp doktoru Ahmet Bayar konuğum oldular. Ülke sporunun gelişimi ile sohbet ederken iki görüş ortaya çıktı. Birisi Osman Emiroğlu’nun savunduğu ‘kulüplere dayalı spor politikası’ diğeri ise Ahmet Bayar’ın savunduğu ‘okullara dayalı spor politikası’. Hangisi diye kendi kendime sorarken sizin görüşünüz ne diye topu size aktarmayı yeğledim.

   Sayın Emiroğlu’nun savunduğu sistem bugün uygulanan sistem. Sayın Bayar’ın savunduğu sporu okullara dayandırmak, daha yararlı gelmiyor mu sizlere? Yorum ve karar sizin…

   Tosunoğlu’nun çıkışı!

   Küçük Kaymaklı Başkanı Hasan Tosunoğlu, son yaptığı çıkışla ülkenin spor gündemin baş köşesine oturdu! Bir zamanlar hararetle savunduğu futbolcusu Massa’yı geri gönderip, Camiasına çağrı yapması ilgimi çekti. Dört ay önce iki konuda da aksini savunan Sayın Tosunoğlu, bugün bizim savunduklarımızı dillendirir oldu. Hangisi doğru acaba?

   Bizce bugün savundukları doğru! Bugünkü durumunu görmeyip, Massa’yı beş yıl önceki gibi kabullenmek aklın alacağı bir şey olmasa gerek. Görünen köy kılavuz ister mi Sayın Başkan? Kilosuna bakıp, koşunu-deparlarını incelemek malın kalitesinin ortaya çıkarmasına yetip artıyor mu? Yanlış davranıldığı gün gibi ortadayken yanlışta ısrar etmenin manası neydi ki?

   Camiaya çağrı yapmak, onları bütünleştirmeye, kulübe destek olmaya çağırmak güzel bir olay. Ancak, siz siyasetin içerisinde debelenirken aklınız nerdeydi diye sormazlar mı size? Bugünkü tavrınızı o zaman niye sergilemediniz sevgili kardeşim! Yazık değil mi bu geçen zaman?

   Geç kalınmış olsa bile doğru bir hareket. “Başkan olarak, yıllar sonra şampiyonluğa bu kadar yaklaştığımız bir dönemde, tüm eski başkan ve yöneticileri, kulübün yetiştirdiği futbolcu ve teknik adamları, Küçük Kaymaklı çatısı altında, Şehit Hüseyin Ruso Ruhu ile bütünleşmeye davet ediyorum” tümcesi doğru bir yaklaşım. Pek tabii kendisinin de siyasetten arınmış bir şekilde ayni yaklaşımı sergilemesi durumunda…

Son uyarım ise hakemlere olacaktır! Biz, spor yazarlarının amcası, hakemlerin babası olarak anılmamız bu iki camia ile bütünleşmiş olmamızdandır. Gayemiz yıpratmak değil, doğruyu işaret etmektir. Bu iki camianın düşük performansı bizleri üzer.

   Bu hafta izlediğim amaçlarda hakemlerimizin geçmiş haftalardaki yanlış penaltı yorumlarından sıyrıldıklarını görmek sevindirici. Ne var ki hakem kardeşlerim (bazıları) özellikle sarı kart değerlendirmelerinin yanlışlıklar içerdiğini kuralın ruhuna uymadıkları da söylemeliyim. MHK’nin bu konuyu gündeme almasını öneririm.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.