banner913
banner932
banner1012

Yılbaşında Sevdiklerinize Hem Klasik Hem Yaratıcı Hediyeler

Bir yıl daha bitiyor. Yeni yıla girerken sevdiklerimizle bir arada olmak ve keyifli vakit geçirmek için planlar yapılıyor. Sevdiklerinize küçük de olsa hediyeler almak onları mutlu etmek istiyorsanız çok düşünmenize gerek yok. Kıyafetler, saatler her zaman ilk akla gelen hediyeler olsa da ben klasik olandan şaşmayayım ama çok da sıradan durmasın diyenler için hediye fikirleri ve onları nasıl farklılaştırabileceğinizi 1. Seveni kadar sevmeyeni de var; kitap

banner974
Yılbaşında Sevdiklerinize  Hem Klasik Hem Yaratıcı Hediyeler

banner971

 

 

1. Seveni kadar sevmeyeni de var; kitap

book-gift

En klasik en kurtarıcı hediyelerden biri de kitap. Okumak birçok insan için oldukça rahatlatıcı ve güzel olsa da bazı insanlar kitap hediye edilmesinden hoşlanmıyor ne yazık ki. Oldukça şaşırtıcı olsa da kitap hediye edeceğiniz kişiyi iyi gözlemlemiş ve tanıyor olmak çok önemli. Hediyeyi verdiğinizde çok beğendiğini söylese de yüzünden hoşlanmadığını anlayabilirsiniz. Eğer hediye alacağınız kişi kitap okumayı seven biriyse daha önce okuduğu kitapları almamak için kısa bir dedektiflik oyunu oynayabilirsiniz. Eğer hediye alacağınız kişi tam bir kitap kurduysa ona en sevdiği kitabın eski bir basımı alabilirsiniz. Ayrıca hediyenizi özel kılmak için aldığınız kitabın arasına kendi yaptığınız bir ayracı koyabilir ya da küçük not kağıtları yerleştirebilirsiniz. İmzalı bir kitap ise klasik ama en değerli olan!

 

2. Tüm yılın anıları bir arada; fotoğraflı çerçeve

ana-gorsel-cerceve

En yakın arkadaşınıza, sevgilinize ya da ailenizden birine hediye edebileceğiniz oldukça anlamlı bir hediye de bu çerçeveler. İster kendiniz yapabileceğiniz isterseniz de hazır satın alabileceğiniz bu çerçeveye tüm yıl boyunca biriktirdiğiniz anıların fotoğraflarını koyabilirsiniz. Böylece hem anlamlı hem de duygulandıran emek verilmiş bir hediye hazırlamış olursunuz.

3. Yalnızlara; sarılma yastığı

yastiklar

Mutlaka çevrenizde yalnız arkadaşlarınız vardır. Eğer evde vakit geçirmeye seven rahatın düşkün kişilerse bu yastıklar tam onlara göre. Hem eğlenceli hem de şaşıracakları bu yastıkları birçok mağazada ve internet sitesinde bulabilirsiniz.

4. Keyifli sohbetlere eşlik edecek kahveler için; kupa

kupa-3

Kupa yine en klasik hediyelerden biri. Ama bunu da hediye edeceğiniz kişiye özel kılmanın onlarca yolu var. Birbirinden farklı tasarımları olan kupalar alabileceğiniz gibi üzerine baskı da yaptırabilirsiniz. Ya da çok farklı şekillerde eğlenceli kupalar da bir seçenek olabilir. Eğer çok iyi tanımadığınız birine alıyorsanız kupanızı hoş bir hediye kutusuna koyup içini birkaç tatlı atıştırmalıkla doldurabilir hediyenizi daha hoş ve şık bir hale getirebilirsiniz.

5. Anılarınızı en sevdiğiniz ritimlerle tazeleyin; kulaklık

kulaklık-ana

Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar trafikten, şehrin kargaşasından ya da ofiste yaşanan gürültülü anlardan kaçmak için kulaklıklarına sarılırlar. Eğer taktıkları kulaklık en sevdiklerinden güzel bir hediye olursa mutluluğu bir başka olur. Sevdiklerinize alabileceğiniz herhangi bir kulaklığı renklendirebilir ve farklı bir tasarım haline getirebilirsiniz. İplerle sarabilirsiniz ya da ben uğraşamam diyorsanız kulaklığı satın aldıktan sonra onu saklayabileceği hoş bir kap yapabilirsiniz 

6. Güzel hayallere daldırır; kar küresi

kar-kuresi-1

Kar küresini gerçekten iyi tanıdığınız ve zevklerini bildiğiniz birine hediye edebilirsiniz. Oldukça masum ve anlamlı bir hediye olan kar küresinin tutkunları da oldukça fazladır. Özellikle duygusal insanların çok sevdiği bu kürelerin altına küçük notlar yazabilirsiniz. Hatta kendinize güveniyorsanız kendi kar kürenizi bile yapabilirsiniz!

7. Yeni bir yıla başlarken anıları kağıda dökebilmeniz için; defter

defter-hediye

Genellikle kitapçılara gittiğimizde ya da yolumuz kırtasiyeye düştüğünde hiç ihtiyacımız olmasa da dayanamayıp aldığımız şeylerden biridir defter. Birbirinde farklı tasarımları ve renkleriyle etkilerler bizi. Yeni yıla başlarken bu yıl daha planlı olacağım diye başlayan cümlelerin gerçeğe dönüşebilmesi için kendinize ve sevdiklerine güzel ve kullanışlı bir defter alabilirsiniz. Hatta belki  akımına siz de katılır tüm yılınızı planlayarak harika hissedebilir ve daha düzenli olabilirsiniz. Hediye edeceğiniz defter ince karton kapaklıysa iğne iplikle çeşitli şekiller işleyebilir ayrıca farklı şekillerde paketleyerek daha özel bir hale getirebilirsiniz.

8. Sürekli ertelemeye son; seyahat bileti

bilet

Hafta sonu bir yerlere kaçalım diye yapılan ve sürekli ertelenen planlara bir son verin. Her hafta sonu şehrin kalabalığından ya da aynı yerlere gitmekten sıkıldığınızdan bahsettiğiniz biri varsa onunla en çok gitmek istediğiniz yere küçük bir hafta sonu kaçamağı için bir bilet alın. Artık biletler boşa gitmesin diye üşengeçliğe ve diğer tüm sorunlara bir son verip gitmek zorunda kalacaksınız. Geçireceğiniz harika birkaç gün ise bu yılın en güzel ve unutulmaz hediyesi olacak!

9. Yeni yılın ilk aylarında sıcak tutar; atkı, bere, eldiven

atkı-bere

Kıyafetten daha risksiz ama bir o kadar da kullanışlı hediye de kışın sıcak tutacak aksesuarlar. Her mağazada her tarza göre bulabileceğiniz atkı, bere ve eldivenleri kendiniz örmeyi de deneyebilirsiniz tabii ki…

10. En duygusal hediye; müzik kutusu

muzik-kutusuu

Birçok kişiye çocukça gelse de oldukça rahatlatıcı ve ince bir hediye müzik kutusu. Özellikle böyle hediyeleri sevdiğini düşündüğünüz biri varsa müzik kutusu için çok fazla seçeneğiniz var. Hatta fazla abartmayayım diyorsanız büyük müzik-kitap mağazaların küçükcük akrton kutu içinde müzik kutuları da bulabilirsiniz.

11. En samimi hediye; yeni yıl çorabı

corap

Birine çorap hediye etmek kesinlikle aranızdaki samimiyetin bir göstergesidir. Hele ki desenli rengarenk çoraplara bayılıyorsa çorap oldukça isabetli bir karar olacak. Ayrıca alacağınız düz bir çoraba çeşitli aksesuarlar dikebilir hatta bilek kısımlarına isminizin baş harfleri yada güzel bir deseni işleyebilirsiniz.

12. Binbir emekle hazırlanan leziz kurabiyeler

kurabiye

Eğer midesine düşkün ağzının tadını bilen sevdikleriniz varsa onlara leziz kurabiyeler yapabilir bu kurabiyeleri de oldukça şık ve hoş bir hediye haline getirebilirsiniz. Her yerde kolayca bulabileceğiniz şeker hamurları, gıda boyaları ve birçok süs malzemesi kullanabilirsiniz. Ayrıca kurabiyeler hazır olduktan sonra paketleme kısmı da oldukça önemli. Ama ben uğraşamam diyorsanız birçok yerde hazır kurabiyeler ve bu kurabiyeler için hazırlanmış şık kutular mevcut tabi. İçine küçük bir not yerleştirmeyi unutmayın!

13. Her an yanınızda; telefon kılıfı

telefon

Şimdi onlarca farklı çeşitte rengarenk telefon kılıfları moda. Siz hediye alacağınız kişiye özellikle çok istediği bir kılıf varsa alabilirsiniz tabii ki ama kendiniz de yapmayı deneyebilirsiniz!

14. İçeceğinden ayrılamayanlara; termos

termos

Sürekli çay ya da kahve tüketen arkadaşlarınız için oldukça faydalı bir hediye termos. Hele bir de birbirinden eğlenceli muhteşem tasarımlara sahip olanlarından alırsanız bundan daha iyi bir hediye olamaz. Termosu aldığınız yerde hediye paketi yaptırmak yerine bir hediye kutususa koyup içine hediye alacağınız kişinin en sevdiği çay ya da kahve paketinden koyabilir hatta birkaç tane kurabiye bile ekleyebilirsiniz.

15. Yeni yıl ruhunu yansıtır; Noel temalı kazaklar

kazak

Sizi kıramayacak bir arkadaşınıza bu kazaklardan alıp yılbaşı gecesi giymesini isteyebilirsiniz. Hepsi oldukça eğlenceli ve renkli

 

16. Rahatlatır; farklı kokularda mumlar

mum

Eğer hediye alacağınız kişi evde vakit geçirmeyi, loş ışığı ve mumlar yakmayı seviyorsa birçok farklı ve kaliteli mumlardan birini onun için seçebilirsiniz. Özellikle cam kavanozda olanlar ilk tercihiniz olabilir. Tabi kendiniz de yapabilirsiniz…

17. Asla büyümeyenlere; bilgisayar oyunu/oyuncak

oyuncak-1

Etrafınızda mutlaka bilgisayar oyunu tutkunu ya da animasyon seven arkadaşlarınız vardır. Bir animasyon karakterinin oyuncağını ya da bilgisayar oyununu onlar için alabilirsiniz. Çok mutlu olacaklarına eminiz

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.