banner913
banner932
banner1012

Yemek pişirirken yapılan hatalar

banner1020

Yemek yapmak zevkli olduğu kadar dikkat isteyen bir iş. Yemek yaparken bazı hatalar yemeklerinizin lezzetinde bazı değişiklikler meydana getirebilir.

banner974
Yemek pişirirken yapılan hatalar

banner971

 

 Bunun önüne geçmek için mutfakta doğru bildiğiniz yanlışları ve dikkat edilmesi gerekenler... 

Yaptığınız yemeğe baharatını başta değil, yemek pişmeye yakın eklerseniz yemeğiniz daha lezzetli olacaktır. 

undefined

Patlıcan, patates, kereviz gibi sebzeler kesildiği zaman kısa sürede kararırlar. Bu sebepten bu gibi sebzeleri doğradığınızda bekletmeden yemeğinize ilave edin.

undefined

Pişireceğiniz malzemeleri içine koymadan önce tavanızın ya da tencerenizin ısınmış olduğundan emin olun. Tencere iyice ısınmadan yağı içine koymayın. Aksi halde yemeğiniz çok yağ çekebilir ve yapışabilir.

 undefined

 

Etli bir yemek yapacaksanız eğer etinizi kesinlikle donmuş bir şekilde kullanmayın. Oda sıcaklığında bekletip yumuşamasını bekleyin. Çok bekletmeniz de etinizde bakteri üremesine sebep olabilir. Etiniz yumuşayınca hemen tencereye atabilirsiniz. 

undefined

Kaynamış süte ihtiyacınız varsa, sütü tencereye doldurmadan önce tencerenin içini soğuk su ile ıslatın. Bu sayede sütünüz tencerenin dibine yapışmayacaktır.

undefined

Salata yaparken sosunu üzerine hemen gezdirmeyin. Sosu salatayı servis etmeden hemen önce ilave etmeniz daha doğru olacaktır. Aksi halde salatanızdaki yeşillikler kısa sürede sönüp tazeliğini kaybedebilir. 

undefined

Yemek yaparken her zaman soğanı önce kavurun. Sarımsak da kullanacaksanız soğandan sonra ilave edin. Aksi takdirde sarımsaklarınız yanabilir ve içeriğinde vitamin kaybı yaşanabilir.

 undefined

Etle ilgili bir tüyo daha: Eti mühürleyecekseniz, bunu yüksek ateşte yapmalısınız. Kısık ateşte mühürlemeye kalkarsanız, et suyunu salar ve lezzeti azalır. Etle ilgili bir tüyo daha: Eti mühürleyecekseniz, bunu yüksek ateşte yapmalısınız. Kısık ateşte mühürlemeye kalkarsanız, et suyunu salar ve lezzeti azalır.

undefined

Pilav yapacaksanız eğer pirinci nişastalı suyu çıkana kadar soğuk su ile iyice yıkayın. Ayrıca pilavı pişirirken tencerenizin kapağını açmayın. Demlendikten sonra karıştırmanız daha doğru olacaktır.

undefined

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.