banner913
banner932
banner1012

Vücut ısısını yükselten 10 ateşli besin

banner1020

işte nedenleri ile birlikte en ateşli besinler. metabolizmanın hızlı çalışmasına neden olur. Kan daha hızlı pompalanır ve deri altına doğru hareket eder. Kaslar dahil olmak üzere, tüm vücut harekete geçer ve enerji kaybeder. Bu sayede, kilo vermek kolaylaşır. Özellikle kilosunu dengede tutmak isteyen veya kilo vermek isteyenlere, vücut ısısını yükselten gıdalar önerilir. İşte, detaylar;

banner974
Vücut ısısını yükselten 10 ateşli besin

banner971

 

Tarçın:

Bol lifli olan tarçın, aynı zamanda kan şekerini düşürdüğü için uzun süre tok kalmanızı sağlar. Kan şekerinde olan yükselmeler, sürekli acıkmanızı sağlar ve yağlanma oluşur. Ayrıca, tarçın vücut ısısını yükseltir. Özelikle çok üşüyenlere tarçın önerilir. Dilinizin üzerine koyacağınız bir parça tarçın, vücudu ısıtır ve kanın deri yüzeyine gelmesini sağlayarak sizi soğuktan korur.

Tavuk eti:

Tavuk eti, içerisinde en az kolesterol olan ettir. Bu nedenle, tüm diyetlerde bol tavuk eti önerilir. Tavuk etinin içerisinde olan B vitaminleri sağlımız için çok faydalıdır. Tavuk eti, vücut ısısını yükseltmektedir. Bu nedenle bol tavuk eti yenilebilir.

Zencefil:

Zencefil belki de dünyanın en sağlıklı bitkilerindendir. Özellikle Çin tıbbında çok kullanılan zencefil, sindirim sorunlarına, mide ağrısına, hazımsızlığa, mide bulantısına, artrit, kolit, ishal, kalp hastalıkları ve kansere iyi gelmektedir. Vücut ısısını hızla yükseltmesi nedeni ile sağlıklı terlemeyi sağlar ve vücuttan zararlı maddelerin atılımını kolaylaştırır. Bulaşıcı hastalıkların çok olduğu kış aylarında, rahatlıkla zencefil kullanarak bağışıklığı kuvvetlendirebilirsiniz. Zencefil, tarçın ile aynı etkiye sahiptir. Zencefili, toz halinde ve taze olarak kullanabilirsiniz.

Portakal:

Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren portakal, bir C vitamini deposudur. Aslında C vitamini kuvvetli bir antioksidandır. Antioksidanlar, kanserle savaşır ve hücreleri sağlıklı tutarlar. Aynı zamanda vücut ısısını yükselten portakal, vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar. Bu nedenle günde 1-2 adet kadar portakal mutlaka yenilmelidir.

Havlıcan:

Havlıcan çok eski dönemlerden bu yana bilinen bir bitkidir. Zencefil familyasından gelir. Zencefil göğsü yumuşatır, artrite iyi gelir, mide yanmasına, cinselliğe, nefes yollarını açar, akla, zekaya iyi gelir, grip ve soğuk algınlığında vücudu ısıtır ve toksin attırır. Çay şeklinde içilmesi önerilir. 1 bardak sıcak suya, yarım tatlı kaşığı havlıcan atılarak içilir. İçine 1 tatlı kaşığı bal ilave edilebilir.

Brokoli:

İçeriğinde bol antioksidan bulunan brokoli, hücreleri kansere karşı korur. Kalsiyum, potasyum, folat ve bol lif içermektedir. Bağışıklığı kuvvetlendirir ve yenildiğinde vücut ısısını arttırır.

Ihlamur çayı:

Ihlamur göğsü yumuşatır, C vitamini içerir, bağışıklığı korur ve güçlendirir. Vücut ısısını dengeler. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığına karşı önerilir.

Elma:

Elma bol lif içerir. Özellikle bağışıklığı kuvvetlendirir ve enerji verir. Kan dolaşımını hızlandırır ve vücudu ısıtır. Elma, özellikle kış aylarında tüketildiğinde vücuttan toksin atılmasını sağlar.

elma ile ilgili görsel sonucu

Ispanak:

Bağışıklık sistemi kuvvetlenir. İçerisinde bol A ve C vitamini vardır. Demir, kalsiyum ve B6 vitamini sayesinde enerji verir. Vücudu ısıtır ve kış aylarında vücut ısısını yükselterek gribe karşı koruma sağlamaktadır.

Zencefil çayı:

Zencefil çayı, günde 1 bardak kadar tüketilmelidir. Kış aylarında hızla vücut ısısını yükseltir. Bu nedenle, terleme ile vücutta olan toksinler atılır. Zencefil çayı ve tarçın çayı etkili çaylardandır. Fakat zencefil çayını özellikle tansiyon sorunu olanlar dikkatli içmelidir.



 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.